Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 01. 2021. 11:34 >> 11:35
23

URA REAGOVALA

"Ne zanima nas Adnan Čirgić, zloupotrebljava FCJK"

Građanski pokret URA i njenog lidera Dritana Abazovića ne zanimaju Adnan Čirgić i privatne svađe i nesporazumi u akademskim krugovima, saopšteno je iz te političke partije, uz napomenu da se njima neće baviti.

Iz URE su demantovali navode dijela javnosti o, kako kažu, inicijativi pokreta URA za gašenje Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

"Niko više štete ugledu FCJK nije i neće nanijeti od onih koji ga trenutno predstavljaju i konstantno politički zloupotrebljavaju. Dovoljno je uzeti za primjer da se na zvaničnim kanalima komunikacije FCJK objavljuju politički stavovi pojedinaca koji rade na tom fakultetu, nezavisno od toga u čijem interesu to rade", saopštila je URA.

Tvrde da su sadašnji predstavnici FCJK-a dobrim dijelom organizatori i aktivni učesnici hajke i organizovanog linča na pojedince iz URE i pokret URA.

"Ipak, mi ih jasno razlikujemo od samog fakulteta, ne ulazeći u lingivstičke polemike kojima nije mjesto na političkoj pozornici. Takođe, jasno razlikujemo politički aktivizam dekana tog fakulteta i pojedinih njegovih kolega (posebno onih koji su uhvaćeni u pokušaju izbornih mahinacija glasačkim listićima), od njihovog doprinosa nauci. Eto samo neka bude jasno da je sve uredno evidentirano", zaključuju iz URE.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније