Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2021. 22:28 >> 22:28

RAIČEVIĆ-MEDOKS

Prilike za saradnju Bara i britanskih preduzetnika

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori, Karen Medoks, saopštila je da svoju prvu zvaničnu posjetu opštini Bar koristi kako bi se upoznala sa onim oblastima na kojima Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo mogu raditi na daljem unapređenju saradnje između dvije države. Ona se sastala sa predsjednikom te opštine Dušanom Raičevićem.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, Raičević je upoznao ambasadorku sa radom lokalne uprave, potencijalima za razvoj poslovanja i oblastima u kojima Opština Bar i ambasada mogu dalje poboljšati već uspostavljene dobre odnose.

Raičević je rekao da  ga raduju  mogućnosti da grad Bar i ambasada doprinesu da se dvije države kroz određene aktivnosti još više zbliže.

"Ambasadorka Medoks se zahvalila na srdačnoj dobrodošlici i rekla da prepoznaje potencijal za unaprjeđenje saradnje na polju ekonomije i kulture. Istakla je da svoju prvu zvaničnu posjetu opštini Bar koristi kako bi se upoznala sa onim oblastima na kojima Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo mogu raditi na daljem unapređenju saradnje između dvije države. Na sastanku je zaključeno da će dvije strane nastaviti dobru saradnju u oblasti turizma, te uspostaviti komunikaciju na pitanjima upravljanja otpadom, infrastrukturnim projektima i primjeni novih tehnologija u različitim oblastima, kao i razvojnim projektima Luke Bar", navodi se u saopštenju. 

Nakon sastanka, predsjednik Opštine Raičević i ambasadorka Medoks posjetili su Luku Bar, gdje je rukovodstvo kompanije upoznalo ambasadorku sa radom i ekonomskim potencijalima luke. 

"Medoks je kazala da Opštinu Bar i Luku Bar smatra prioritetom, zbog broja britanskih turista koji Luku posjećuju pretežno kao posjetioci sa kruzera, sve većeg interesovanja britanskih kompanija i uspješne saradnje sa Lukom Bar i Upravom carina u jačanju kontrolnih mehanizama luke", zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније