Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 04. 2021. 11:44 >> 11:45

DPS

Vlada zanemarila kapitalne projekte na Žabljaku

Opredijelivši jako mala budžetska sredstva za ovu godinu, Vlada Crne Gore je zanemarila Žabljak, i praktično nije podržala nijedan od kapitalnih projekata koje joj je Opština kandidovala, ocijenili su u Opštinskom odboru DPS-a.

Za vrijeme prethodne vlasti, kako su podsjetili, usvojen je Nacrt izmjena i dopuna Prostornog plana posebne namjene za Durmitorsko područje, gdje je bila predviđena revitalizacija stare žičare i postavljanje nove sa dodatnih 4,5 kilometara staza.

"Plan je bio da se taj projekat završi u ovoj godini, čime bi Žabljak dobio jednu novu vrijednost i u značajnoj mjeri dodatno poboljšao svoju turističku ponudu. Za ovu godinu lokalna vlast je prema Vladi kandidovala projekte rekonstrukcije vodovoda II faza, izgradnje nedostajuće infrastrukture od Crnog jezera do Ravnog Žabljaka, nastavak asfaltiranja u selu Tepca u dužini od pet kilometara, izgradnje ulice iza sindikalne zgrade do Ulice Vuka Karadžića, kao i završetak puta Risan-Žabljak. Navedenim Predlogom budžeta, koji je sve osim razvojni, kompletna realizacija ovih planova, kao i drugih kapitalnih investicija gotovo su dovedene u pitanje", navode u žabljačkom DPS-u.

Predloženim Budžetom Vlada Crne Gore zanemarila je, smatraju, durmitorski kraj, a nedovoljnim izdvajanjem sredstava za navedene projekte pokazala da nema volju ni sluh za dalji njegov razvoj.

"Zbog svog značaja, prirodnih resursa i turističkih potencijala, bilo je potrebno Žabljaku obezbijediti značajnu veću finansijsku podršku za kapitalne projekte. Ovako, u posebnu brigu se dovodi dalja perspektiva svih naših građana, porodica i ljudi koji su svoju sudbinu vezali za ovaj kraj. Indolentan odnos prema našem gradu premijer i njegov zamjenik su iskazali i time da se nijesu ni udostojili posjetiti Žabljak. Nadamo sa da će aktuelna vlast uvažiti realne potrebe i apelujemo da ne zaustavljaju radove koji su od krucijalnog značaja, jer na taj način se rizikuju brojne negativne posljedice", navodi se u saopštenju DPS Žabljak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније