Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

04. 08. 2022. 10:13 >> 10:10
5

DPS ŽABLJAK

"Identifikovati lice koje je postavilo spomenik Draži Mihailoviću"

DPS Žabljak poziva nadležne institucije da identifikuju lice koje je bespravno postavilo spomenik Draži Mihailoviću na Žabljaku. Poručili su da na Žabljaku gori antifašistička luča, čiji plamen iskri tako i toliko da pomračuje vidik onima koji poslušnički slijepo slijede ideje Draže Mihailovića.

“Skandalozno ponašanje pojedinca koje se ogleda u podizanju spomenika Draži Mihailoviću na Žabljaku, dokaz je da se u Crnoj Gori, zahvaljujući politikama koje su nakon 30. avgusta 2020. godine, nažalost predstavljale okosnicu vlasti, povampirile nesrećne četničke ideologije”, navodi se u saopštenju žabljačkog DPS-a.

Smatraju nedopustivim otćutati jedan ovakav provokatorski čin, koji u 21. vijeku ima za cilj besramno da slavi lik i djelo osvjedočenog i presuđenog saradnika okupatora.

“Nećemo dozvoliti da se u našoj opštini koja slovi za nesumnjivo mjesto narodnih heroja rehabilituju zločinci iz Drugog svjetskog rata, te izjednačava četnička ideologija sa partizanskom”, navodi se u saopštenju.

Zato u ime Žabljačanki i Žabljačana koji su, kako se navodi, zgroženi ovim postupkom, pozivaju nadležne institucije da identifikuju lice koje je bespravno postavilo spomenik saradniku okupatora na teritoriji opštine Žabljak.

“Takođe, jasno poručujemo da ovdje na Žabljaku gori antifašistička luča, čiji plamen iskri tako i toliko da pomračuje vidik onima koji poslušnički slijepo slijede ideje Draže Mihailovića, ne znajući da je Crna Gora kroz vrijeme odolijevala brojnim Dražama i da su Draže uvijek završavale na smetlištu istorije, dok se ova zemlja vječnošću, zbog svoje neprestane i nepokorne borbe za slobodu, vjenčala”, zaključili su iz Opštinskog odbora DPS Žabljak.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније