Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 05. 2021. 15:49 >> 15:50
7

OO DPS

"Opština Nikšić ne obilježava Dan nezavisnosti"

Uprava opštine Nikšić ove godine ne obilježava 21. maj, Dan nezavisnosti, kazali su iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su naveli da je većina crnogorskih gradova uoči Dana nezavisnosti okićena crnogorskim zastavama, a da je izuzetak Nikšić.

"Koji odnedavno na svom čelu ima čovjeka koji ne poštuje simbole svoje države. Čovjeka koji dok se intonira himna, čuči u hodniku, čovjeka koji u slobodno vrijeme nosi kokardu i koji Crnu Goru vidi kao dio 'srpskog sveta'", kazali su iz DPS-a.

Oni su poručili da Kovačević mora biti svjestan da je on predsjednik svih građana, a da većinski Nikšić slavi 21. maj.

"No, očigledno je odlučio da bude samo predsjednik onih koji, kao on, ne priznaju ni Crnu Goru ni Dan nezavisnosti", smatraju u toj partiji.

Iz DPS su upitali "sve one koji digoše ruku i podržaše izbor pomenutog, imaju li glasa da progovore, imaju li snage da se odupru, ili su samo deklarativno za poštovanje tekovina 21. maja".

Očigledno je, kako su naveli, drugo navedeno u pitanju.

"Zato, pozivamo građane Nikšića da isticanjem na svojim domovima crnogorskih zastava pokažu onima koji to ne znaju, kako se slavi državni praznik", zaključili su iz DPS Nikšić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније