Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 07. 2021. 12:40 >> 16:08
60

DEMOKRATE

Predložili rezoluciju o genocidu u Velici i Pivi

Demokratska Crna Gora u skupštinsku proceduru podnijela je Predlog rezolucije o genocidu u Velici i Pivi. Očekuju da će predloženu rezoluciju podržati svi poslanici.

Kako je kazao poslanik Demokrata Vladimir Martinović ti zločini imaju nesporno genocidno obilježje.

“Usvajanjem ove rezolucije Crna Gora kao antifašistička država potvrđuje svoju snažnu volju i riješenost da se doprinese utvrđivanju pune istine o nacifašističkim zločinima i da učini sve kako se stradanja nikada ne bi ponovila”, poručio je Martinović.

Demokrate očekuju da će svi poslanici u Skupštini podržati rezoluciju.

"Ovo je istorijski i civilizacijski iskorak prema nevino stradalim žrtvama u ratu na ovim prostorima. Siguran sam da protiv ove rezolucije niko neće imati ništa, jer zločine ne možemo i ne smijemo relativizovati", poručio je Martinović i dodao da Crna Gora i Skupština imaju šansu da se na odgovoran način odnesu prema svim nevinim žrtvama na našim prostorima.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je da je misija te partije da miri Crnu Goru, a da pomirenja nema bez suočavanja sa prošlošću.

“U ovoj rezoluciji nema nikakvih političkih provokacija”, poručio je poslanik Momo Koprivica i ponovio da odgovornost može biti jedino individualna.

I Martinović je kazao da je to civilizacijski odnos prema svim žrtvama, sa čim nema trgovine.

“Nema razgovora i pregovora, nema trgovine”, zaključio je Martinović.

 

 

Пратите нас на

Коментари60

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније