Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

22. 09. 2021. 16:22 >> 16:25
2

ZEKOVIĆ

"Premijer priznao ekstremnu neuspješnost Vlade"

Potpredsjednik SDP Bojan Zeković kaže da je aktuelna vlast pogazila sve tačke sporazuma koji su potpisali, a da je premijer Zdravko Krivokapić priznao da je Vlada neuspješna.

“Napokon smo i od samog premijera dobili priznanje očiglednog - ekstremne neuspješnosti Vlade, koju je kako i premijer tvrdi neophodno promjeniti. Pogazili su sve tačke sporazuma koji su potpisali, izuzev par koje nijesu samo formalno. Promjenu simbola kojih kao da se stide, ali ih ne mogu promjeniti, jer je neophodan referendum i povlačenje priznavanja Kosova koje isključivo krijući smiju pomenuti”, kaže Zeković.

Nakaradne prakse bivše vlasti su, kako dodaje, ne samo nastavljene, nego često i unaprijeđene.

“Potpuno su pale maske i nova vlast - po praksi koju sprovodi vrlo stara, više i ne pokušava da nas zavarava pričom o prekidu partijskog zapošljavanja i nepotizma, meritokratiji i principijelnosti – svojim verzijama DPS fabrika čokolade”, ističe Zeković.

Umjesto proklamovane depolitizacije, ona je, kako ističe Zeković, unaprijeđena.

“Sam premijer tvrdi da je “DF dobio po dubini sve što je tražio”. Tabela po kojoj su podijeljene sve funkcije po dubini, a za koju su lagali da je izmišljena, popunjena je do zadnjeg partijskim kadrovima. Umjesto obećane profesionalizacije i potpisa da “neće sprovoditi revanšizam po političkom ili bilo kom drugom osnovu” razriješili su bukvalno sve direktore obrazovnih ustanova. I to je malo, već za rukovodioce institucije kulture uvozimo članove profašističkog udruženja – Dveri”, poručuje funkcioner SDP-a.

Umjesto “brže integracije u EU”, taj process je, kako on navodi, potpuno zaustavljen.

“Prije godinu su tvrdili da bi ulazak DF-a u vlast štetio zapadnom putu, sada očekujemo objašnjenje kako su upravo anti–NATO i anti–EU aktivisti najbolji da vode process integracija u te organizacije. Od priče o “ekspertskoj Vladi” su “ostali samo dugmići”, a pojašnjenje da “to što je neko partijski funkcioner ne mora da znači da nije ekspert” uvod je u objašnjavanje ekspertskih kapaciteta Andrije Mandića i Milana Kneževića”, kaže Zeković.

On kaže da umjesto razvoja, imamo snažan pad investicija, enormni rast broja nezaposlenih, za čak 10.000, a kapitalni budžet se ostvaruje na nivou od svega 30%.

“Umjesto “pristupanja EU”, “dobrosusjedskih odnosa”, “učešće u vlasti manjinskih partija”, će, logično, najsigurnije obezbijediti podržavaoci genocida u Srebrenici. Kao što će sekularni karakter i NATO garantovati SPC, za koju rektor tvrdi da je najvitalnija proruska organizacija. Sada je kako je i najavio Milan Knežević “vrijeme za navu fazu”. Neka se spremi URA. Zdravko Krivokapić potpuno otvoreno saopštava spremnost da sve svoje “apostole” koji nijesu po ukusu DF-a, “proda” za svoju fotelju i obećanje da neće izlaziti pred građane, odnosno da nema izbora još tri godine”, zaključio je Zeković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније