Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 12. 2013. 12:21 >> 15:24

IZBORI U BERANAMA

SL: Za ekonomsku emancipaciju Srba

Srpska lista izaći će na predstojeće lokalne izbore u Beranama pokrećući životne teme koje će obezbijediti napredak i ekonomsku emancipaciju srpskog naroda u tom gradu, poručuju iz te stranke.

Iz te stranke navode da će insistirati na konceptu podjele vlasti sa postizbornim koalicionim partnerima po principu proporcionalne zastupljenosti čime će Srbima pripasti 43 odsto radnih mjesta u opštini.

"Tokom izborne kampanje objasnićemo građanima program autonomije za sjever Crne Gore sa centrom u Beranama. Na ovaj način fokusiraćemo opoziciono biračko tijelo na sveobuhvatnu zaštitu prava naroda na samoorganizovanje na sjeveru Crne Gore, shodno evropskim standardima za funkcionisanje modernih regija. Time se otvara potpuno brisan prostor da građanske parlamentarne stranke odrade svoj dio posla, a SL svoj i da, nakon izbora, formiramo vlast u Beranama koja će DPS ostaviti u opoziciji", poručuju iz SL.

Navode da njihov koncept koji je savremen i evropski sužava prostor za uobičajene srpske svađe oko toga da li smo manjina ili konstitutivni narod.

"Regija, odnosno autonomija koja povezuje opštine u kojima su Srbi relativna ili apsolutna većina stanovništva, garantuje da će sve razlike unutar opozicije i projekti koji različito tretiraju rešavanje nacionalnog pitanja i smjene vlasti, doprijeniti demokratizaciji i nacionalnoj homogenizaciji Srba na sjeveru Crne Gore", poručuju iz SL.

Srpska lista, će kako navode, najvjerovatnije nastupiti samostalno na izborima u Beranama.

"Ukoliko budemo pregovarali sa nekom opozicionom partijom, svoje uslove ispostavićemo javno kako bi birači znali za što se zalažemo, šta tražimo, odnosno šta nudimo u nekom savezu. Protiv smo opozicionih koalicija koje nemaju smisao i program, a istovremeno ćemo javno prozvati i one iz opozicije koji svojim postupcima sračunato doprinose projektu opstanka DPS-a na vlasti u Beranama", poručuju iz SL.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније