Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ Vijesti/Mina ]

27. 12. 2021. 07:55 >> 08:12
8

KONJEVIĆ

"Vlada mora pasti, želimo širu podršku"

Za Socijaldemokratsku partiju (SDP) ključno je da aktuelna Vlada Zdravka Krivokapića i “formalno padne”, saopštio je lider te stranke Raško Konjević navodeći da za njeno rušenje žele širu podršku.

Konjević je rekao da se na inicijativu nekih partija iz vlasti, o tome duže vrijeme vode razgovori - najviše sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

On je kazao da je inicijativa o izglasavanju nepovjerenja Vladi odložena jer su partije iz aktuelne većine sa kojima se razgovara to zatražile, “naglašavajući da ostaju privrženi osnovnoj ideji da Vlada mora pasti, jer ni oni nijesu zadovoljni njenim radom”.

”To je prihvaćeno kao izraz izgradnje povjerenja kako bismo dali dodatno vrijeme za njihove konačne odluke. Vrijeme konačnih odluka o ovom pitanju svakako dolazi, nekoliko dana više ili manje nije presudno”, ocijenio je Konjević u intervjuu “Vijestima”.

On je istakao da im ne trebaju novi ekperimenti, koji mogu da liče na aktuelnu Vladu, navodeći da su više puta ponovili da su izbori najčistija opcija.

”Nije cilj, lošu, nazovi ekspertsku Vladu, zamijeniti sličnom - ovog puta manjinskom, samo sa drugim premijerom. Cilj je kako zemlju izvući iz krize, kako odblokirati pregovore sa EU, posvetiti se novim investicijama, ekonomiji, razvoju građanskog društva”, naveo je Konjević.

On je kazao da se mora priznati da je politička volja djelova Vlade za borbu protiv korupcije vidljivija nego ranije, ali da su za njegovo ozbiljno rješavanje, prije svega, neophodni snažna politička volja, društvena stabilnost i jake institucije.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније