Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ rtcg.me/PV portal ]

23. 02. 2022. 12:06 >> 12:50
4

IZBOR SO

Kovačević novi predsjednik Opštine Pljevlja

Rajko Kovačević iz Demokratske partije socijalista izabran je za predsjednika Opštine Pljevlja. Kovačević je izabran glasovima 19 odbornika većine iz lokalnog parlamenta, dok je osam odbornka opozicijee bilo protiv.

Kovačević, koji je diplomirani inženjer elektronike, bio je jedini kandidat, a predložila ga je koalicija DPS, SD i Bošnjačke stranke.

U obrazloženju predloga navodi se da obrazovanje, stečano radno iskustvo, odgovornost, stručnost i ugled te postignuti rezultati na rukovodećim funkcijama koje je obavljao, preporučuju Kovačevića za predsjednika Opštine i garant su da će funkciju obavljati posvećeno, u skladu sa zakonom i u interesu svih građana.

Rajko Kovačević je rođen 20.07. 1967 godine u Pljevljima. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu sa diplomom Luča I.

Studije elektrotehnike završio je na VTF Zagreb i VTA Beograd.

Nakon završenih studija radi u fabrici "Prvi decembar" na poslovima u sektoru razvoja.

Podsjećamo, predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović podnio je ostavku na tu funkciju.

Golubović je odlučio da napusti čelno mjesto u Opštini, iako je samo prije dvadesetak dana tvrdio da to neće uraditi. On je bio na meti DPS-a i koalicionih stranaka – Bošnjačke i Socijaldemokrata, zbog izjava Podgoričkoj televiziji u vezi sa krečenjem grafita sa imenom Ratka Mladića koji je ispisan na jednoj od stambenih zgrada u centru Pljevalja.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније