Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

15. 03. 2022. 20:24 >> 20:39

URA KOTOR

Odlaganje sjednice SO gaženje koalicionog sporazuma

U GP URA smatraju da je današnje odlaganje sjednice Skupštine opštine Kotor samo nastavak višemjesečne destrukcije i ucjena dijela koalicije "Za budućnost Kotora". Kako navode, neprihvatljivo je da se sjednice Skupštine odlažu, a važne odluke za grad ne usvajaju, kao što su budžet, program rada Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora i mnoge druge.

Kako navodi u saopštenju potpredsjednik Opštine Kotor iz redova URA Nebojša Ševaljević, uoči turističke sezone u Kotoru imaju blokadu rada Skupštine, vjerovatnu prinudnu upravu i nove izbore i sve to, navodno zbog Kulturnog centra, iako su svi saglasni oko potrebe vraćanja Kulturnog centra kao nosioca kulturnih aktivnosti u gradu.

"Međutim, to ne znači prebacivanje kompletnog budžeta Sekretarijata za kulturu na Kulturni centar na osnovu neozbiljnog programa, niti ćemo dozvoliti ugrožavanje kulturnih manifestacija po kojima je grad prepoznat i van granica Crne Gore. Podsjećam, koalicionim sporazumom tri koalicije, činilaca lokalne vlasti, na naše insistiranje, predviđeno je da će odluke koje podrži 13 od 17 odbornika, imati podršku svih subjekata vlasti. Na taj način subjekti lokalne vlasti su se obavezali da neće blokirati donošenje značajnih odluka. Očigledno je, da dvojicu odbornika iz Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene koalicioni sporazum jedino interesuje kada je u pitanju podjela funkcija, i da su zarad partijskog interesa spremni da pogaze svoj potpis", navodi Ševaljević.

Ističe da od danas niko nema sumnje ko su krivci za blokadu rada lokalnih institucija i nedonošenje najbitnijih odluka za normalno funkcionisanje grada.

"Današnju blokadu rada Skupštine, mi u URA smatramo gaženjem koalicionog sporazuma, i pozivamo odbornike, da uslove za dolazak na sjednicu, koje su saopštili koalicionim partnerima, a koji su čisto partijske prirode, iznesu pred građane. Na kraju, neka razmisle da li će bojkotovati sljedeću sjednicu Skupštine, a iz URA im poručujemo da smo, za razliku od njih, spremni za svaku situaciju, pa i za nove izbore", poručio je Ševaljević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније