Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

01. 06. 2022. 18:28 >> 18:26

SASTANAK SA ĐUROVIĆ

Papandreu: Grčka oduvijek podržavala Crnu Goru

Grčka je oduvijek iskreno podržavala Crnu Goru i nikada nije vidjela nepremostivu prepreku koja može dovesti u pitanje evropsku perspektivu Crne Gore, kazao je poslanik grčkog Parlamenta Džordž Papandreu.

Papandreu je to rekao na sastanku sa predsjednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović.

Iz Skupštine su naveli da Đurović predvodi delegaciju na godišnjem zasijedanju Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PS SEECP).

„Papandreu je istakao da je Grčka oduvijek iskreno podržavala Crnu Goru i da nikada nije vidjela nepremostivu prepreku koja može dovesti u pitanje evropsku perspektivu naše države“, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, Đurović je informisala Papandreua o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u Crnoj Gori i planu u sklopu evropkse agende 43. Vlade i nove parlamentarne većine.

Navodi se da su Đurović i Papandreu razgovarali o aktuelnim dešavanjima u Ukrajini i njihvom uticaju na Evropu i svijet.

„Istaknuto je da je zajedničko i koordinisano djelovanje NATO i EU zemalja ključno za prevazilaženje svih izazova sa kojima se već suočavamo ali i onima koji neminovno slijede“, rekli su iz Skupštine.

Đurović će, sa predsjednicima parlamenata i parlamentarcima iz 13 država učesnica SEECP, učestvovati na plenarnom zasijedanju Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, koje se održava sjutra u Atini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније