Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T.G. [ Mina ]

05. 06. 2022. 15:17 >> 15:16
1

ĐUROVIĆ O NATO-U

Crna Gora doprinijela oblikovanju novog svjetskog poretka

Crna Gora je, učlanjenjem u NATO, dala svoj doprinos oblikovanju novog svjetskog poretka koji se ubrzano mijenja, ocijenila je predsjednica Skupštine Danijela Đurović povodom pet godina članstva države u Alijansi.

Đurović je podsjetila da je Crna Gora 5. juna 2017. godine zvanično postala 29. članica NATO-a.

„Postajući dio saveza najbezbjednijih država na svijetu, Crna Gora je dala svoj doprinos oblikovanju novog svjetskog poretka, koji se ubrzano mijenja pred našim očima", kazala je Đurović.

Prema njenim riječima, opravdanost učlanjenja u NATO savez naročito je došla do izražaja u današnjim turbulentnim vremenima, kada se desio rat na tlu Evrope, što, kako je navela, niko nije očekivao.

„Crna Gora je zahvalna našim prijateljima, partnerima i saveznicima na podršci koju nam pružaju u razvoju naših kapaciteta i dostizanju potrebnih standarda kako bismo bili kredibilna NATO članica", poručila je Đurović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније