Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

03. 09. 2022. 10:25 >> 10:25

ZAVRŠNI RAČUN BUDŽETA

DPS HN: Ko je odgovoran za negativno mišljenje DRI?

Državna revizorska institucija dala je negativno mišljenje nakon finansijske revizije i revizije pravilnosti završnog računa budžeta Opštine Herceg Novi za 2021. godinu, saopšteno je iz lokalnog DPS-a.

“Odbornicima Skupštine opštine Herceg Novi za Devetu redovnu sjednicu koja je bila zakazana za 25.07. pa odložena za 08.08. a u konačnom nije ni održana zbog neslaganja u koaliciji na vlasti, uz predlog završnog računa budžeta Opštine Herceg Novi za 2021. godinu ponuđen je i Izvještaj nezavisnog revizora MV Konsalt d.o.o. Nezavisni revizor čiji je izvještaj ponuđen odbornicima u suštini daje pozitivno mišljenje o predlogu završnog računa Opštine Herceg Novi za 2021. godinu. Datum ovog izvještaja je 18.07.2021. godine”, navode u laknom DPS-u.

Kako kažu, preliminarni izvještaj DRI o reviziji završnog računa budžeta Opštine Herceg Novi za 2021. godinu u kojem se navodi negativno mišljenje dostavljen je Opštini Herceg Novi 12.07.2021. godine.

“Zašto je izbjegnuto dostavljanje preliminarnog izvještaja DRI odbornicima a dostavljeno mišljenje nezavisnog revizora više je nego očigledno. Brojne nepravilnosti koje je evidentirala DRI, netačni iskazi i postupanje suprotno mnogim pobrojenim zakonima koji regulišu rad, ovlašćenja i postupanja lokalne samouprave odnosno njene ukupne poslovne aktivnosti nije se željelo saopštiti odbornicima u SO Herceg Novi”, navode u hercegnovskom Odboru DPS-a.

Ukazuju na nepravilnosti u radu koalicione vlasti u opštini Herceg Novi, nenamjensko trošenje sredstava i kako dodaju, ponašanje suprotno zakonima i zanemarivanje održavanja Skupštine opštine.

“Sada možemo da dodamo i pokušaj podmetanja mišljenja nezavisnog revizora kako bi se rad koalicione vlasti u Herceg Novom prikazao kao zakonit i odgovoran. Da su odnosi u koaliciji koja vrši vlast u Herceg Novom loši odavno je poznato. Sada, dodatno, međusobno treba da se preispitaju ko je odgovoran za negativno mišljenje DRI na završni račun budžeta za 2021. godinu”, ističu u DPS-u.

Činjenica je, kako navode u DPS-u, da sada lokalna vlast treba da u roku od šest mjeseci koji im je postavila DRI, usklade poslovne aktivnosti sa zakonskim i drugim propisima.

“Da li će uspjeti da postupe po nalogu DRI u datom roku ostaje da se vidi. Ali nadležni državni organi kojima je dostavljen izvještaj DRI, a to su između ostalih, Vlada Crne Gore, Ministarstvo finansija, Ministarstvo javne uprave, Zajednica opština Crne Gore i Vrhovno državno tužilaštvo, će ipak biti neko ko će u konačnom o tome dati svoj sud”, zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније