Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

22. 10. 2022. 15:14 >> 15:17
17

MINISTAR BEZ PORTFELjA

Vuksanović podnio ostavku

Ministar bez portfelja i predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović podnio je ostavku na mjesto ministra u Vladi Crne Gore, nakon, kako kaže, nelegalne smjene ministara odbrane i vanjskih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića na sinoćnoj sjednici Skupštine.

"Smatram da je motiv za smjenu ministara u već smijenjenoj Vladi postavljanje spomen ploče u Morinju, a da su uzroci mnogo dublji, ali i očigledni - Konjević i Krivokapić smijenjeni su jer brane interese Crne Gore i zastupaju fundamentalne vrijednosti na kojima počiva njena državnost", kazao je Vuksanović.

On je ocijenion da su ti interesi ujedno i interesi hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

"Stoga bi moj ostanak u Vladi, pa i u tehničkom mandatu, bio kompromitacija i iznevjeravanje vrijednosti za koje se HGI i ja borimo sve ove godine. U svijesti su mi svi oni slobodoumni ljudi koji su devedesetih godina digli glas protiv agresije na Republiku Hrvatsku i klicali "Oprosti nam Dubrovniče". Moja ostavka je i dug prema tim hrabrim Crnogorkama i Crnogorcima, kao i prema svim građanima koji su sanjali slobodnu i samostalnu, građansku i demokratsku Crnu Goru u EU i NATO", zaključio je Vuksanović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније