Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 01. 2014. 14:05 >> 14:08

KRIVOKAPIĆ PORUČIO

Iskustvo Bugarske pomaže u NATO integracijama

Iskustvo Bugarske u NATO integracijama korisno je za Crnu Goru koja stremi ka punopravnom učlanjenju u Alijansu, kazao je predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić.

Krivokapić je na sastanku sa šefom bugarske diplomatije, Kristijanom Vigeninom, kazao je da je saradnja dvije države intenzivirana, posebno u kontekstu razmjene iskustava u evropskim i atlantskim integracijama.

„Krivokapić je istakao da Republiku Bugarsku vidi kao prijatelja Crne Gore u Evropskoj uniji (EU). Krivokapić je naglasio potrebu za jačanjem i intenziviranjem saradnje u parlamentarnoj dimenziji, posebno u iskustvima usaglašavanja bugarskog zakonodavstva sa evropskim“, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je kazao i da iskustvo Bugarske u NATO integracijama korisno za Crnu Goru koja, kako je naveo, strateški stremi punopravnom članstvu u Alijansu koji znači stabilnosti regiona.

Sagovornici su, kako je saopšteno, izrazili zadovoljstvo bilateralnim odnosima.

Vigenin je istakao da je Crna Gora u intenzivnom procesu reformi kroz pregovore o članstvu u EU i NATO, i poručio da će na tom putu imati prijateljsku i partnersku podršku Bugarske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније