Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

07. 12. 2022. 13:28 >> 13:30
3

KRŠENjE PROCEDURE

DPS Danilovgrad: Nećemo učestvovati u radu SO

Klub odbornika danilovgradskog DPS-a saopštio je da više neće učestvovati u radu lokalne Skupštine Opštine, koja kako kažu, nije sazvana u skladu sa zakonskim procedurama.

“Budući da nova vlast u Danilovgradu, nažalost, nastavlja sa praksom koju je uspostavila još na početku svog mandata, a koja se tiče zakazivanja sjednica na način koji se kosi sa Statutom opštine Danilovgrad i Poslovnikom o radu Skupštine opštine Danilovgrad, obavještavamo građanke i građane da nećemo učestvovati u radu na sjednici koja nije sazvana u skladu sa zakonskim procedurama”, poručuju iz danilovgradskog DPS-a.

Navode da u gradu ne postoje nikakve vanredne okolnosti u skladu sa kojima bi se mogla sazvati sjednica po hitnom postupku, pa bi u tim i takvim slučajevima zakazivanje sjednice danas za sjutra bilo opravdano, jasno je, kažu, da nova vladajuća većina postupa po svojoj volji.

“U krajnjem, očekivali smo od prvog čovjeka Skupštine Velimira Đokovića da pokaže odgovornost i ne predsjedava sjednicom koja je zakazana na brzinu i više nego sporan način. Time bi i dokazao da Statut i Poslovnik za njega nijesu mrtvo slovo na papiru, te takvim odbijanjem da učestvuje u pravnom nasilju koje se sprovodi u Danilovgradu. Neispunjenjem naših očekivanja i nepoštovanjem Zakona i podzakonskih propisa, ne želimo da damo legitimitet zakazanoj sjednici”, poručuju iz danilovgradskog DPS-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније