Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 02. 2013. 19:07 >> 19:01
1

CRNA GORA - NATO

Kaluđerović nacionalni koordinator za NATO

Savjet za Partnerstvo za mir danas je preimenovan u Savjet za članstvo u NATO, kao logičan korak u ovoj fazi integracija, saopšteno je nakon sjednice. Savjet je predložio i da se za nacionalnog koordinatora za NATO imenuje spoljnopolitički savjetnik predsjednika Vlade Nebojša Kaluđerović.

Savjet je razmatrao prijedlog teksta Izvještaja o sprovođenju trećeg Godišnjeg nacionalnog programa koji je pripremila Komisija za interresorne aktivnosti u Partnerstvu za mir, kao i dalje aktivnosti.

 

Izvještaj sumira postignute rezultate u realizaciji prioriteta trećeg Godišnjeg nacionalnog programa, koji su fokusirani na nastavak ključnih političkih, vojno - odbrambenih i bezbjednosnih reformi u cilju dostizanja NATO standarda.

Savjet je tekst Izvještaja proslijedio na usvajanje Vladi, a nakon što ga Vlada usvoji, dokument će biti proslijeđen NATO-u, i poslužiće za evaluaciju napretka Crne Gore u III ciklusu MAP.

Na Savjetu je, kako se navodi u saopštenju, bilo riječi i o učvršćivanju strukture za evroatlantske integracije i efikasnijoj koordinaciji nadležnih institucija u sprovođenju aktivnosti na unutrašnjem i spoljašnjem planu u ispunjavanju obaveza iz procesa integracija. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније