Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

15. 04. 2023. 14:38 >> 14:38

ABAZOVIĆ SA REDžEPI

"Fokus ukupnih regionalnih politika treba da bude okrenut budućnosti"

Fokus ukupnih regionalnih politika treba da bude okrenut budućnosti, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Abazović se sastao danas sa potpredsjednicom Vlade za pitanja manjina i ljudska prava Emilijom Redžepi, multietničkom grupom u Skupštini Republike Kosovo i ministrima iz nevećinskih zajednica.

Kako su saopštili iz Vlade, razmijenjena su mišljenja o položaju manjina u dvijema državama i izazovima sa kojima se susrijeću, kao i političkom značaju za region da pripadnik manjinskog naroda u Crnoj Gori po prvi put postane predsjednik Vlade.

Abazović je istakao zadovoljstvo zbog prilike da se razgovara sa svim zajednicama na Kosovu.

„Cilj je da razvijamo dobrosusjedske odnose i Crnoj Gori je regionalna politika prioritet jer smo država koja nema probleme ni sa jednim susjedom“, naglasio je premijer, dodajući da je to rezultat dostignutog stepena interkulturalizma, gdje sve nacionalne i vjerske zajednice žive u harmoniji, međusobno se dopunjujući", naglasio je premijer.

Abazović je istakao da u Vladi Crne Gore imaju punu podršku u evropskim integracijama i podstrek da se interkulturalno društvo razvija sve više, kako u Republici Kosovo, tako i svugdje u regionu.

„Poruke pomirenja nikad ne treba da zaboravimo. Širimo ljubav i prijateljstvo, na taj način ćemo se sa našim identitetima osjećati ponosno“, zaključio je Abazović.

Sastanku su prisustvovali Nenad Rašić, ministar za zajednice i povratak, Elbert Krasnići, ministar lokalne uprave, poslanici u Skupštini Republike Kosovo Enis Kervan, Samra Iljijazi, Erdžan Galuši, kao i zamjenici ministara Lazar Radulović, Abdulah Džešević, Gazmend Salijević i Suljejman Elšani.

Crnogorska delegacija, koju predvodi premijer Abazović, čine još ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, ministar javne uprave Maraš Dukaj, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari, predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj i zamjenik generalnog sekretara Vlade Crne Gore Ilir Harasani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније