Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 02. 2014. 14:31 >> 14:32
2

POZITIVNA O BERANAMA

Očekuju dobar rezultat uprkos pritisku DPS-a

Pozitivna Crna Gora očekuje dobar rezultat na lokalnim izborima u Beranama, bez obzira što je, kako su saopštili, Demokratska partija socijalista (DPS) uključila cijeli državni aparat za te izbore.

Nosilac liste Pozitivne za beranske izbore, Rade Čantrić kazao je da će je ta partija fokusirana na jačanje infrastrukture i terenski rad, kako bi njihova poruka stigla do svakog birača.

„Posebno raduje činjenica da sve veći broj mladih prilazi našoj stranci jer su uvjereni da možemo donijeti dugo očekivane promjene", rekao je Čantrić za Radio Berane.

Čantrić je naglasio da Berane treba odgovornu vlast, depolitizovanu ,efektivnu i transparentnu lokalnu upravu bez biznis barijera.

"Reforma javne uprave će u potpunosti biti usklađena sa Zakonom o lokalnoj upravi, a novi organi l će zadovoljiti očekivane potrebe na putu evropskih integracija Crne Gore. Podizanjem kapaciteta u lokalnoj samoupravi, profesionalizacijom, depolitizacijom, mudrom poreskom politikom i zaštitom sopstvene imovine, Opština će postati motor ekonomskog razvoja Berana", naveo je on.

Evidentno je da ekonomskog razvoja ne može biti ukoliko ne postoje određeni preduslovi, izjavio je Čantrić i dodao da će se razvijanjem gradske, saobraćajne i komunalne infrastrukture, u skladu sa potrebama građana stvoriti povoljan poslovni ambijent, privlačan za investitore.

"Cilj nam je da uredimo užu gradsku zonu, da razvijemo saobraćajnu infrastrukturu, kako rekonstrukcijom postojećih, tako i izgradnjom novih saobraćajnica i mostova, vodeći računa o stvarnim potrebama naših građana, a posebno u ruralnom dijelu opštine čime bi smanjili nezaposlenost i siromaštvo, a time zaustavili odliv stanovnika sa sela" , precizirao je on.

Potpredsjednik Pozitivne Mladen Bojanić, na pitanje novinara zašto su za partnera na lokalnim izborima u Podgorici izabrali Socijaldemokratsku partiju (SDP), kazao da treba naglasiti da je ta stranka opozicija u Glavnom gradu što nije slučaj u Beranama.

 "Zajedničku saradnju fokusirali smo na Podgoricu iz razloga što je SDP opoziciona partija u Glavnom gradu i siguran sam da ćemo zajedničkim snagama i djelovanjem dovesti do promjena u Podgorici", kazao je Bojanić za Radio Berane.

Bojanić je rekao da Berane zaslužuje novu i odgovornu vlast koja će vratiti Beranama privredni i ekonomski potencijal po čemu je grad nekada bio prepoznat.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније