Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

ртцг.ме

12. 05. 2023. 13:27 >> 13:28
2

ZEKOVIĆ

“Izvini Željko, nijesam znao da je tvoja ideja o odlaganju izbora”

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković dostavio je medijima saopštenje povodom kolumne Željka Ivanovića objavljene u "Vijestima". Zeković je na taj način odgovorio na Ivanovićeve komentare.

Uvažavam jedan izuzetan kvalitet gospodina Ivanovića. U, po različitim osnovama podijeljenoj Crnoj Gori, ipak postoji tačka saglasnosti. Oko jedne stvari su saglasni i DF i DPS, i Demokrate i BS, i Medojević i Spajić, i Varvari i gostujući navijači, i antifašisti i četnici, i novinari Vijesti i novinari Pobjede, RTCG-a i CDM-a… u tom mnoštvu različitosti, često i suprotnosti, postoji čvrsto jedinstvo. To je stav o karakteru Željka Ivanovića.

Izvini Željko, nijesam znao da je tvoja ideja o odlaganju izbora. Da sam znao da je tvoja rekao bih da je dobra. Kakve su ti bile druge, odlična. U odnosu na ideju da osoba osumnjičena za šverc narkotika treba biti lider DF-a, ova je sjajna. Nekada od urođene ti pravdoljubivosti i želje za opštim dobrom koja te dovela skoro do prosjačkog štapa, ne vidiš očigledno. Pa osobu koju tužilaštvo sumnjiči da je formirala kriminalnu grupu sa ciljem šverca narkotika predlažeš za političkog lidera. I kad ti partija „brata Dritana”, velikog borca protiv kriminala i kolege Rada Miloševića, glasa u Budvi da u dnevni red uđe zaključak kojim se poziva Tužilaštvo da osobu koju sumnjiči da švercvuje narkotike pusti na slobodu, a koju neki Željko (Ivanović, nije Mitrović) predlaže za političkog lidera, vi ste i dalje borci protiv kriminala. Pa i Rade Milošević je simbol borbe protiv šverca cigareta.

Mjesec dana tvoj „brat Dritan” javno moli Milatovića „da poništi Đukanovićevu odluku”, a iz Evrope sad mu odgovaraju da je velika neznalica. Pošto je „zapelo” mora i Željko da izađe javno, pa preko mog tvita opomene Spajića. I sad ga je jedan tvit pogodio „među rogove”. Bez hrabrosti da siđe na teren, bez karaktera da objektivno izvještava sa tribina, veličinu će pokazati tako što će nekoga osloviti sa „mali” ili tuđe ime napisati malim slovom. Čujte malo i razmišljanja novinara Vijesti, one su važnije od toga da se svedu na režimsku batinu zarad neostavarenih političkih i nezasitih finansijskih ambicija Željka Ivanovića.

Željka Ivanovića pamtim da sam sreo samo jednom, u aprilu 2017. godine, uoči lokalnih izbora u Herceg Novom. Tada ga je Ranko Krivokapić pozvao da sjedne za naš sto i kada je otišao do toaleta da opere ruke, Željko Ivanović nam je predložio da treba da smijenimo Ranka, a ja da budem predsjednik. Pošto sam od partijskih kolega imao predznanje o njemu, razumio sam da je to njegov način iskazivanja ljubaznosti. Tako je Batrićevića odvajao od Medojevića, Bečića od Milića, Abazovića od Rakčevića, Milatovića od Spajića. Kako je ostao samo desetak minuta, mi ostali se nijesmo udaljavali od stola, ko zna šta bi rekao za nas, kad tako iza leđa hvali jedinog poznanika.

Da mu je nekadašnji gradonačelnik ucrtao zgradu, mogao je biti zdravo krilo koje je trebalo da smijeni Đukanovića. Kasnije je zdravo krilo bio premijer, čija Vlada je plaćala doprinose zaposlenima Vijesti i Pinka, pošto su im gazde Željko Ivanović i Željko Mitrović ostali dužni. U međuvremenu je podržavao PZP, pa od njih odvojio Demokratski centar, pravio Pozitivnu, URU, klicao „Bravo za premijera!” Zdravku Krivokapiću … I svaki put bio u pravu. Što bi rekao Sokrat, glavni dokaz da govori istinu je njegovo siromaštvo. I njegove kolumne u Vijestima, naravno. Kako je primijetio jedan bivši kolumnista on je dokaz pobjede materije nad duhom.

Čak i u posljednjem mandatu DPS-ova Vlada, novcem građana plaća doprinose za zaposlene u Vijestima i Pinku, koje su im dva Željka, Ivanović i Mitrović ostali dužni. Osnivanje i prvih dvije decenije da ne pominjem. Jedan od lidara DF-a piše da mu nije žao što su stotine hiljada (ruskih?) para „usuli u medijsku balerinu iz „Vijesti” kupujući uređivačku politiku ovog koncerna”. Isti je u Skupštini mahao fakturama, koliko je M-tel miliona eura dao Vijestima „za marketing”. Jasno je da to nije M-tel, niti marketing, ali važno je da jesu milioni, poručio je Zeković u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Prethodno je Ivanović u kolumni u "Vijestima" pominjao Zekovića. 

Za par dana ćemo vidjeti je li tačno da je Dritan sredio Jakovu kod Ustavnog poništenje ukaza odlazećeg Mila o raspuštanju Skupštine, kako bi onda Milatović lagano odložio junske izbore do septembra. Iako su za njih svi spremni, a SDP na čelu sa Draginjom, nek' je vječna, najviše. Sve to piše neki Bojan Zeković iz onoga što je ostalo od SDP-a, partije koja je nekada davno, tri decenije ima tome, bila na pravoj strani istorije. Ali to nije sve, tvrdi Zeković. Najgore tek slijedi. Naime, premijer u tehničkom mandatu je izabranom predsjedniku obećao da će do jeseni, i tih odloženih izbora, probati da preko Venecijanske komisije, Socijalističke internacionale i andreja nikolaidisa, pogura hapšenje Spajkija.

Istina pomenuti Zeković ne može da se zakune da će se sve ovo desiti, ali njegovo je da kaže. Pa ćemo vidjeti. Ako se i desi onda super, ako ništa od pomenutog ne bude - isto super. Jer svi ćemo zaboraviti na Zekovićevu “bombu”, tako da nema šta da brine da bi zbog širenja teorija zavjere mogao ispasti budala, fašista ili neki sličan idiot. Štaviše, može se nadati napredovanju unutar partije i belvederske koalicije.

I sad se pitate - otkud ovo malom Zekoviću. Vidio od svog šefa Raška.

Jer ko se još sjeća da je lider SDP-a na krivoj strani istorije, prije par mjeseci, bacio sličnu “bombu”?! Čak je bio uvjerljiviji - umjesto gledanja u čarobnu kuglu ili glavu Milorada Popovića, Konjević se tada pozvao na zabilješku. Evo, tvitnuo je Raško, Dritan i Mikić, prvaci Ure, jedan od njih i premijer, švercuju naveliko cigare! Mikić išao kod nepomenika iz Budve da sve to dogovori. Uz zabilješku je najavio snimak koji nikad nije objavio, a usput je dodao i partnerske službe koje su u posjedu istovjetnih informacija, proslijeđenih kome drugom nego SDT-u Novoviću. Pa da vidimo, zaključio je Raško. Ne tvrdi ništa, kao i Bojan danas, ali neka se ispita, navodi se u između ostalog u kolumni Ivanovića. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније