Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

12. 05. 2023. 18:01 >> 18:01
4

ASANOVIĆ

Deklaraciju o poništenju Odluke o priznanju Kosova donosimo jer slušamo glas naroda

Skupština opštine Zeta poziva tehnički vladu i premijera Dritana Abazovića da vodi izbalansiranu spoljnu politiku i da u međunarodnim institucijama i organizacijama ne glasa za odluke koje su usmjerene protiv građana i interesa većinske Crne Gore i susjedne i bratske države Srbije, kazao je predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović.

On je to kazao na pres konferenciji povodom usvajanja Deklaracije o poništenju i nepriznavanju Odluke o priznanju Kosova, od strane Skupštine opštine Zeta.

"Skupština opštine Zeta sa posebnom zabrinutošću konstatuje da se položaj Srba i Crnogoraca na Kosovu i Metohiji svakodnevno pogoršava pod privremenim prištinskim institucijama. SO Zeta sa žaljenjem konstatuje da su sve dosadašnje vlade Crne Gore od sticanja njene nezavisnosti ignorisale većinski stav građana Crne Gore da je Kosovo i Metohija sastavni dio Republike Srbije", kazao je Asanović.

On je dodao da Skupština opštine Zeta, "solidarišući se sa stradalim crnogorskim i srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, donosi ovu Deklaraciju, kao vid podrške i nastojanja da se kriza nastala jednostrano proglašenim priznanjem nezavisnosti, riješi mirnim putem".

"Skupština opštine Zeta, ostaje privržena poštovanju Povelje UN-a o nepovreljivosti suvereniteta i teritorijlnog integriteta Republike Srbije zasnovanoj na međunarodnom pravu i Rezoluciji bezbijednosti UN-a 1244", kazao je Asanović.

Deklaraciju će, kako je kazao, predati trećina odbornika, odnosno odbornici Demokratskog fronta i Prave Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније