Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 03. 2014. 08:12 >> 08:12

SKUPŠTINA CRNE GORE

Danas o Zakonu o izboru odbornika i poslanika

Poslanici Skupštine Crne Gore trebalo bi danas da se izjasne o Predlogu zakona o izboru odbornika i poslanika.

Taj akt utvrđen je juče većinom glasova na Kolegijumu predsjednika parlamenta.

Predlogom, koji su podržali Demokratska partija socijalista, Demokratski front, Bošnjačka stranka i Hrvatska građanska inicijativa, predviđeno je da afirmativna akcija na lokalnom nivou važi za manjine kojih na lokalnom nivou ima od 1,5 do 15 odsto.

Za usvajanje Predloga zakona o izboru odbornika i poslanika potrebna je dvotrećinska većina.

Goran Danilović iz Demokratskog fronta kazao je da je njegov savez prihvatio da afirmativna akcija na lokalnom nivou važi čim se usvoji zakon.

„Afirmativnu akciju će moći da koriste manjinski narodi kojih na lokalnom nivou ima od jedan i po do 15 odsto. To je prihvatljivo za manjinske stranke i nadam se da ćemo sjutra usvojtiti taj zakon“, dodao je on.

Suljo Mustafić iz BS-a rekao da je njegova partije zadovoljna dogovorom.

Genci Nimanbegu iz Force je naveo da nije podržao današnji dogovor ali da će glasati za Izborni zakon ukoliko bude potrebna njegova podrška.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista, Milutin Simović rekao je da se u Izborni zakon morala uvesti afirmativna akcija zbog poštovanja ustavnih načela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније