Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 04. 2014. 21:45 >> 21:45
6

SAVJETUJE STANIĆA

Dedeić: Šarić i Davidović finansirali SNS

Ponekad iz nekog društva na vrijeme treba otići da vas ne satiru, ne gone i ne sprdaju se sa vama ubjedljivo gori od vas. Ja sam to uradio, na materijalnu štetu sopstvene porodice, ali i na njenu čast, onoga trenutka kada sam shvatio i sakupio dovoljno dokaza da su DPS i ANB “otkupili” Srpsku narodnu stranku, ocjenio je predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić u pismu dostavljenom medijima.

 

U pismu u kojem govori o slamanju SNS-a, Dedeić tvrdi da je aktuelnog zamjenika predsjednika Nove srpske demokratije, Gorana Danilovića, Demokratska partija socijalista poslala da ugasi SNS, prenosi Pobjeda.

„Pokupio sam se iz tog društva kada sam prihvatio realnost da nam je DPS poslao Danilovića da ugasi SNS, a danas evo i da zabrani Srbima da učestvuju na izborima pod istim uslovima kao ostali narodi i građani u Crnoj Gori. Ko mi nije vjerovato, eto mu ga!“, naveo je Dedeić.

Reagujući na međusobne prozivke poslanika NOVE Novice Stanića i Gorana Danilovića, Dedeić je pozivajući se na svoje iskustvo u SNS-u uputio savjete Staniću.

„Neka se pripremi da o sebi, u režiji ANB-a i dvojca Mandić – Danilović, principom šaptačkih diverzija, čuje ono što mu ni Đavo ne bi konstruisao u najluđem snu, jer ko je upoznao ovu dvojicu prevaranata i moračkih đilkoša ni pakao mu neće teško pasti. Neka se raspita ko je bio Mandićev posrednik za makar jednu turu pozamašne svote novca koju je dobio u lokalu Darka Šarića da, u ime centrale stranke, navodno plati “troškove” stranačke konvencije u Pljevljima“, kazao je Dedeić.

U saopštenju predsjednik SL osvrnuo se i na Stanićevu izjavu da je izgradnju Danilovićeve vikendice na Žabljaku podržalo JP Vodovod Pljevlja, te “da je umjesto u eurima platio političkom podrškom, za čovjeka koji je pravio puč protiv svog predsjednika”.

„Znam kako će se, atipično, na kraju završiti moj sukob sa Mandićem i vlasnikom vikendice na Žabljaku i novosagrađene porodične vile u Đurđevini, uz, do nje, kupljeno imanje porodice Đurđić. Do tada, ukoliko su Staniću potrebne fotografije tih objekata kao dokazi, nije ni to problem. Neka sam procijeni je li se to gradilo od poslaničke plate i mehanizacije pljevaljskog Vodovoda ili su u vikendicu na Žabljaku ugrađene i pare Dake Davidovića koji nam je finansijski pomagao (Srpskoj narodnoj stranci), uz pomoć bivšeg saveznog premijera, da spašavamo SRJ“, naglašava se u Dedeićevom  saopštenju i dodaje da je problem sa SRJ i spašavanjem nastao je kada je “poznati nikšićki biznismen pare davao samoproglašenom blagajniku Daniloviću”.

Dedeić tvrdi da je o parama koje je SNS dobijala od Davidovića upoznat i „Novak Radulović za koga je Milutin Đukanović imao ANB nalog da ga sramno potjera iz stranke“.

„Ne bih pisao ovo reagovanje da ex-kolega Stanić nije dan uoči praznika Svetog Vasilija, prije par godina, “svjedočio” protiv mene pred Osnovnim sudom u Podgorici, iako je znao da govorim istinu. Tada sam saopštio kako su tajkuni finansirali gašenje SNS, shodno priznanju sa sjednice predsjedništva stranke čiji smo članovi bili i ja i Stanić, o čemu imam zapisnik. Stanić je tada svjedočio protiv onoga što je svojim ušima čuo na najznačajnijem stranačkom organu, čime mi je zaista nanio duševne bolove, ako oni, mimo pravne definicije, kao takvi postoje“, zaključio je Dedeić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније