Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M. [ Mina ]

28. 09. 2023. 14:30 >> 14:31

FON DER LAJEN

Proširenje EU donijeće dobrobit Evropi

Predsjednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen kazala je da je ključno evropskim građanima objasniti da je proširenje Evropske unije (EU) u interesu EU, posebno s obzirom na opasnije i nepredvidljivije geopolitičko okruženje.

Ona je rekla da je ruski rat protiv Ukrajine dokazao da postoji snažna potreba da se Evropa prilagodi opasnijem i nepredvidljivijem geopolitičkom okruženju, prenosi Hina.

Fon der Lajen je, po dolasku u Split na studijske dane Evropske narodne partije (EPP), navela da je dio tog prilagođavanja i proširenje Unije.

“Vrlo je važno da objasnimo državama članicama i našim građanima da nas, u novom geostrateškom okruženju, proširenje na temu zasluga osnažuje i na našu je dobrobit”, kazala je Fon der Lajen na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsjednikom EPP-a Manfredom Veberom.

Fon der Lajen je naglasila da je EU pojačala napore prema odbrambenoj uniji i osnažila veze s NATO saveznicima i drugim pouzdanim partnerima.

Navodi se da je Unija Ukrajinu do sada vojno i finansijski pomogla sa više od 81 milijarde EUR.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније