Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

30. 09. 2023. 07:35 >> 17:53
3

MILOŠEVIĆ PITA

Znaju li partije koje pregovaraju o vladi šta je Evropa sad 2?

Vlada mandatara Milojka Spajića ako bude formirana neće biti stabilna, kazao je Marko Pejović iz Udruženja za odgovorni i održivi razvoj (UZOR), u emisiji “Pretres” na Radiju i TVCG. Najkomplikovanije je to što, kako kaže, prvi put imamo mandatara koji nema podršku u svojoj stranci, a na drugoj strani, kako dodaje, imamo i uslovljavanje drugih partija

“Moramo da sačekamo da vidimo kako će se odvijati situacija sa poslanicama Pejović i Ćinćur i na koji način će se to reflektovati na samu stranku PES. Tim poslanicama se ne može oduzeti mandat, a pitanje kako će se to odraziti na samu partiju”, kazao je Pejović.

Opstrukcije koje se dešavaju oko formiranja vlade su dio političke partije iz koje dolazi mandatar, kaže Bojana Jokić iz LGBT Foruma Progres.

“Unutar partije postoje frakcije, kao što sada postoje u PES-u koje neće da poštuju odluke GO PES-a i da uslovaljavaju ulazak drugog političkog subjekta u 44. Vladu...Mislim da postoje dvije frakcije u PES-u i da su dvije poslanice upravo pod određenim uticajem predsjednika države Jakova Milatovića te da je to razlog zašto oni unutar partije ne mogu da se dogovore oko 44 vlade”, kazala je Jokić.

Igor Milošević iz ADP ZID, kaže da je PES partija koja nije izgradila svoj vrednosni sistem, već je stranka formirana oko programa Evropa sad 1.

“Ja nijesam vidio ni program Evropa sad 1, a sad razgovaramo o programu Evropa sad 2 za koji ne znamo šta je. Ako imamo izjave potpredsjednika pratije da on ne zna šta je program Evropa sad 2 i sad imamo licitiranja da li će se ukinuti Fond PIO, kako će se to nadoknaditi”, kazao je Milošević.

Ne znaju građani šta predviđa program Evropa sad 2, ali kako kaže Milošević, pitanje je da li to znaju i oni koji pregovaraju o ulasku u Vladu.

“Meni je interesantno da li to znaju ovi što pregovaraju sa PES-om oko formiranja vlade”, zaključio je Milošević.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније