Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Vanja Rakonjac, TVCG ]

31. 10. 2023. 19:57 >> 22:40

BEZ GLASANjA O REBALANSU BUDžETA

Prekinuta sjednica SO Andrijevica, DPS napustio klupe

Sjednica Skupštine Andrijevice na kojoj su odbornici trebali da, između ostalog, raspravljaju o rebalansu budžeta prekinuta je nakon što je klupe lokalnog parlamenta napustio DPS. Tako je dvanaesto redovno zasijedanje ostalo bez skupštinske većine i mogućnosti da se glasa o budžetu. Politički sukobi u Andrijevici zahtijevaju brzu reakciju države od koje vladajuća većina očekuje uvođenje prinudne uprave.

Danas građani nijesu zauzimali odborničke klupe iako je na taj scenario u Andrijevici javnost već navikla. No, izgledalo je kao da će 12–to redovno zasijedanje lokalnog parlamenta proteći bez problema. Sve dok odbornici DPS–a nijesu napustili svoja mjesta. Predsjedavajući je morao da prekine sjednicu.

"Veoma je ovo neodgovorno od odbornika DPS–a što su napustili salu jer smo trebali da izglasamo budžet. To je u interesu svih naših građana. Nije bitno ko pripada kojoj partiji", Mladen Đukić, predsjednik Skupštine Andrijevica.

"To je njihova politička priča. Oni imaju svoj budžet redovni kojim mogu da funkcionišu i da redovno izmiruju obaveze tj. plate zaposlenima, iako je previše zaposlenih. Ovaj rebalans je bio isključivo zbog milion eura sredstava od ekonomskog državljanstva koje je dobila opština Andrijevica jer sa tim milionom raspolaže isključivo predsjednik", dodao je odbornik DPS–a Dejan Ivanović.

A upravo je predsjednik Željko Ćulafić pred početak sjednice Bogdanu Mijoviću iz Demokrata potpisao rješenje o otkazu. Tako je umjesto u Skupštini Mijović završio u Hitnoj na infuziji. Izostalo je i prisustvo odbornice Jelene Zonjić iz SNP–a. Bez kvoruma se nije moglo dalje. A kako dalje sa političkim sukobima u Andrijevici?

"DPS vrši opstrukcije na drugi način, sprečava da se ide na vanredne izbore. Pozivam Vladu da preduzme svoja zakonska ovlašćenja, da raspusti parlament u Andrijevici, uvede prinudnu upravu jer je to jedini način da idemo na izbore i da se formira neka nova vlast", kazao je odbornik SNP–a Goran Stojanović.

"Da uvedemo prinudnu upravu, raspustimo Skupštinu i idemo na prijevremene lokalne izbore pa neka građani odluče kome će ukazati povjerenje", kazao je Mladen Đukić, predsjednik Skupštine.

"Ovo je samo politička kriza koju naravno, opozicija koristi u svim segmentima i u lokalnim i u državnim i svuda", kazao je Spasoje Perović, odbornik NSD-a.

Opozicija ima svoj komentar: "Ovo je danas isključivo nepoštovanje zakonskih procedura. Zbog toga je sjednica prekinuta. Nećemo da učestvujemo u nezakonitim radnjama predsjednika opštine i ove družine", kazao je Dejan Ivanović, odbornik DPS-a.

Vidjećemo hoće li družina koja čini lokalni parlament biti na okupu na narednom zasijedanju i da li će se ta sjednica razlikovati od prethodnih. Do tada se, po svemu sudeći, političke nesuglasice nastavljaju i prelamaju preko građana Andrijevice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније