Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dan ]

01. 11. 2023. 07:40 >> 07:39

OPŠTINA TUZI

Đeljošaja će zamijeniti Lindon Đeljaj

Mjesto predsjednika Opštine Tuzi ostaje Albanskoj alternativi, jer je to tako precizirano koalicionim sporazumom, a najbliži toj funkciji u ovom trenutku je Lindon Đeljaj, potpredsjednik Opštine, rekao je za Dan Nikola Camaj, počasni predsjednik Demokratskog saveza Albanaca. Do promjene na čelu Opštine neminovno dolazi nakon što je sadašnji predsjednik Nik Đeljošaj izabran za potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja.

Lindon Đeljaj je potpredsjednik Albanske alternative, a za potpredsjednika Opštine imenovan je 20. jula ove godine. Prethodno je bio v.d. direktor Srednje mješovite škole „25.maj“.

"Ne postoji sada da kažem neko raspoloženje da se oko već dogovorenog otvraju bilo kakva pitanja. Opština funcioniše, i to stabilno. Svejedno je u krajnjem ko će biti predsjednik, jer je sistem dobro postavljen i u njemu rade profesionalci", kazao je Camaj za Dan.

On kaže da je Lindon Đeljaj, koji je potpredsjednik Opštine i potpredsjednik Albanske alternative najbliži mjestu prvog čovjeka najmlađe crnogorske opštine.

"Nijesmo detaljno pričali oko toga. Đeljošaj ima mjesec dana na raspolaganju, ali Đeljaj je zasada najozbiljniji kandidat za preuzimanje funkcije. Sve su indicije da će biti on. Ima odlične saradnike kao što je Ivan Ivanaj, drugi potpredsjednik, koji je tu pet godina i koji zna posao. Takođe, sekretar za finansije, sekretar za urbanizam, kao i mnogi drugi. Sistem je finckionalan. Ljudi oko predsjednika su odgovorni, imaju iskustva, tako da Opština samo može da ide dalje ka uspjehu", rekao je Camaj.

On je istakao da bi svi voljeli da je Nik Đeljošaj, ostao do kraja mandata, ali da će ga naslijediti čovjek koji može odgovoriti zadatku.

"Kao partneri voljeli bi da je ostao Nik Đeljošaj do kraja mandata, ali nama kao političarima najvažnije je da sačuvamo i razvijemo Tuzi i da budemo posvećeni. Sama podrška centralne vlasti nije dovoljna, ako ne preduzmemo odgovornost za sebe i ne damo doprinos. Ne očekujem da će se novi predsjednik susresti sa nekim problemima koji su nerješivi", kaže Camaj.

On naglašava da se Opština ostavlja u dobrom stanju.

"Samo da nastavimo ovim putem kojim smo krenuli. Opština ima sigurne izvore finansiranja da opstaje, da opsluži, da vrši javne usluge i da investira. Nadam se da ćemo završiti i neke druge fondove. Radićemo na tome da se da lokalnoj samoupravi obezbijedi decentralizacija vlasti kako bi sve opštine imale veći dotok sredstava. Sada je sistem u Crnoj Gore suviše centralizovan. Ako budemo uspjeli to će biti dobro", rekao je Nikola Camaj.

Nik Đeljošaj je u dva mandata vodio Opštinu Tuzi. Drugi mandat mu je počeo 29.marta ove godine nakon izbora održanih 5. marta. Na tim izborima Albanski forum koji čine Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i Nacionalna unija Albanaca osvojili su apsolutnu vlast sa 18 odborničkih mandata. Demokrate su dobile jedan odbornički mandat, koalicija DPS, DUA, BS i SD 12 mandata, i SDP- Pokret za Tuzi jedan mandat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније