Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 04. 2014. 19:39 >> 19:39
13

MEDOJEVIĆ UBIJEĐEN

Nećemo dobiti pozivnicu za NATO

Spoljnom politikom premija Mila Đukanovića zaustavljene su NATO integracije i nećemo dobiti pozivnicu na samitu u Velsu, a sa druge strane ugroženi su i ekonomski intersi države, ocijenio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

On se danas sastao sa ambasadorom Austrije, Johanom Fronlihom koji se, kako piše u saopštenju te partije, intersovao za stavove PZP-a oko aktulenih političkih, ekonomskih, bezbjednosnih i spoljno-političkih tema.

Navodi se da je Medojević upoznao Fronliha sa viđenjima PzP-a o uzrocima i posljedicama duboke političke, ekonomske, bebzjendosne krize u Crnoj Gori i istakao da je politički uticaj organzovanog kriminala na režim ključni politički problem države i da ga je jedino moguće riješiti krzo evroatlantske integracije i smjene vlasti.

Frohliha je, dodaje se, posebno zanimala ocjena Medojevića o efektima i porukama susreta Predsjednika Vlade, Mila Đukanovića sa potpredsjednikom SAD-a, Bajdenom, kao i reakcije zvanične Moskve.

 

"Đukanovićeva hazardserska spoljna politika dovela je Crnu Goru u izuzetno lošu poziciju na međunarodnom planu. Đukanovićev režim je zbog afera prisluškivanja ambasada zemalja članica NATO, logističke podrške kartelima organizovanog kriminala koji ugrožavaju bezbjednost SAD i netransparetnim vezama sa bezbjendosnim strukturama država koje nijesu članice NATO, blokirao evroatlantske integracije i ozbiljno pogoršao odnose sa SAD", rekao je Medojević.

S druge strane, dodao je, razvijajući privatne i poslovne relacije sa različitim strukturama iz Rusije, Đukanovic je preuzeo značajne obaveze, za koje je, smatra Medojević, bio i izdašno nagrađen.

"Pokušavajući da od Vašingtona dobije političku podršku, a od Rusije finaijsku korist, našao se u procjepu i samim tim ugrozio vitalne nacionalne interese. Zaustavljene su NATO integracije i nećemo dobiti pozivnicu na samitu u Velsu, a sa druge strane ugroženi su i ekonomski intersi države, jer se ruski investiotori masovno povlače, a i efekat ovakve spoljne politike Đukanovića imaće negativan efekat na broj ruskih turista“, ocijenio je Medojević.

On je ocijenio veoma čudnim odluku Đukanovića da aktuelni ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, Igor Lukšić, ne bude u sastavu delegacije, „i da ga na putu u Vašington prati dokazani ruski čovjek Milan Roćen“.

"Cijenim da je američka strana ovu Đukanovićevu odluku doživjela kao provokaciju", zaključio je Medojević.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније