Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 04. 2014. 08:31 >> 08:30
25

PODGORIČKI IZBORI

Bogojević: Neće biti političkog revanšizma

Nosilac liste koalicije Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore u Podgorici, Dragan Bogojević, poručio je da će vlast u kojoj će oni učestvovati biti odgovorna i da neće biti političke osvete prema bilo kome ko drugačije misli.

 

On je rekao da teza da je mjesto direktora Zavoda za školstvo svojevremeno dobio kao kadar vladajuće partije nije istinita.

“Jednako kao što veliki broj ljudi u našem društvu nije dobio svoje pozicije u javnoj upravi zahvaljujući Demokratskoj partiji socijalista, nego su to mjesto zaslužili svojim znanjem, talentom i radom”, kazao je Bogojević Vijestima.

Na pitanje da li će, ako bude u poziciji, provjeriti sve papire podgoričke vlasti i procesuirati odgovorne, Bogojević je kazao da postoji razlika između odgovornosti i revanšizma.

“Obećavam da će vlast nakon ovih izbora u kojoj ćemo mi učestvovati biti odgovorna, i jednako, obećavam da neće biti političke osvete prema bilo kome ko drugačije misli, ili pripada drugoj partiji”, rekao je on.

Prema riječima Bogojevića, odgovornost i tolerancija su drugo ime za demokratiju.

“Jasno je da nema demokratske vlasti ukoliko ne postoji podjela vlasti. To što danas podjela vlasti u Podgorici nije izražena, poseban je problem. Moje zalaganje za demokratiju jeste i zalaganje za ono što demokratija jeste, a to je prije svega podjela vlasti”, naveo je Bogojević.

On je kazao da, ako bude gradonačelnik, obećava zaštitu svima koji profesionalno i odgovorno rade i afirimaciju svima koji to zaslužuju.

“Upravo njima obećavam da partijska knjižica neće biti garant njihove budućnosti, već da to mora biti njihova stručnost i sposobnost”, dodao je Bogojević.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније