Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 04. 2014. 09:01 >> 09:01
20

AMERIČKA AMBASADORKA

Rusija da poštuje nezavisnost CG

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Su Kej Braun poručila je da Rusija treba da poštuje suverenitet i nezavisnost Crne Gore.

Braun je to kazala odgovarajući na pitanja kako komentariše saopštenje ruskog ministarstva inostranih poslova i da li je u izjavama premijera Mila Đukanovića prilikom posjete Vašingtonu bilo neprijateljskih izjava na račun Rusije.

“Bio je to kvalitetan sastanak. Izjave koje je premijer dao nisu ni na koji način neprijateljske. Ohrabrujemo Rusiju da poštuje suverenitet i nezavisnost Crne Gore i svake druge države ”, kazala je Braun novinarima nakon konferencije Paralele procesa evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore - rezultati i obaveze, prenose Dan i Vijesti.

Nakon što je Đukanović u Vašingtonu kazao da se na Balkanu vodi sve jača „antinatovska kampanja“ koja može uzrokovati destabilitaiciju i tražio ubrzan prijem Crne Gore u NATO, rusko ministarstvo saopštilo je da te “neprijateljske izjave ” Đukanovića i pridruživanje Crne Gore EU u sankcijama protiv zvanične Moskve izazivaju “duboko razočaranje”.

Iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija kazali su da su premijerove izjave u skladu sa nacionalnim interesima, kao i da svaka država ima pravo da suvereno odlučuje o spoljnopolitičkim prioritetima.

Iz tog resora su negirali da je Đukanović iznosio antiruske stavove.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније