Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

25. 11. 2023. 12:57 >> 12:56
3

"UDAR NA BUDžET"

URA Spajiću: Građani vam nijesu dali povjerenje da poskupljujete struju

Iz Građanskog pokreta (GP) URA saopšteno je da je poražavajuće što će jedna od prvih mjera nove vlade biti udar na budžet građana povećanjem cijene struje. Ocjenjuju da građani na izborima definitivno zbog toga nijesu dali povjerenje Milojku Spajiću.

"Jedna od prvih mjera koja se mogla čuti iz Spajićeve Vlade je povećanje cijene struje, prvo je to najavio ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, a juče i jasno potvrdio direktor Regulatorne agencije za energetiku Igor Telebak. Sada više nema sumnji, zahvaljujući Spajiću i njegovoj Vladi građani će od 01. januara 2024. godine plaćati skuplju struju, a sigurni smo da će to povećanje implicirati i povećanje cijena svih ostalih proizvoda i usluga", piše u saopštenju GP URA.

Navode da se takve najave od premijera Spajića nijesu mogle čuti u predizbornoj kampanji.

"Takođe, od Spajića u kampanji nijesmo mogli čuti ni da će prodati akcije Elektroprivrede Crne Gore, niti da će zadužiti državu za milijardu eura. Prvu od svojih skrivenih namjera na koje smo ukazivali Spajić već ostvaruje, ostaje da vidimo šta će biti sa druge dvije", dodaje se.

Iz URA ocjenjuju da dosadašnji rezultati Spajićeve Vlade ukazuju na "tragikomičnu situaciju".

"Sve što je Spajić najavljivao, poput bankrota Crne Gore, ne dešava se, a sve što nije najavljivao, poput povećanja cijene struje, dešava se", zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније