Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

25. 12. 2023. 12:21 >> 13:49
3
Čitaj mi:

ZAKAZAN ZA 28. DECEMBAR

Premijerski sat nakon 17 mjeseci, Spajić o dvojnom državljanstvu, popisu....

Premijer Milojko Spajić odgovaraće na pitanja predstavnika poslaničkih klubova na sjednici Skupštine Crne Gore koja je zakazana za četvrtak 28. decembar. Posljednji put premijerski sat održan je prije 17 mjeseci.

Dritan Abazović u ulozi premijera odgovarao je pred poslanicima u Skupštini Crne Gore 20. jula 2022. godine.

Ubrzo nakon toga, od sredine avgusta 2022. godine uslijedio je rekordno dug tehnički mandat 43. vlade u okviru kojeg premijer nije odgovarao na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Novi predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić zakazao je Premijerski sat za 28. decembar s početkom u 12 sati.

"Sazivam Premijerski sat i poslanička pitanja u vezi sa određenom temom", saopštio je Mandić.

Rok za dostavljenje pitanja premijeru je najkasnije 72 sata prije početka posebne sjednice parlamenta.

Na dnevnom redu su i poslanička pitanja u vezi sa određenom temom.

Kako je najavljeno iz Skupštine Crne Gore ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović odgovaraće na poslanička pitanja na temu "Postupanje Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru zakonom predviđenih nadležnosti".

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Slaven Radunović pitaće premijera Spajića: "Da li postoji način da se budžetom za 2024. godinu realizuju elementi sporazuma precizirani Granskim kolektivnim ugovorom za oblast prosvjete, koji je potpisan u decembru 2022. godine, kao i elementi sporazuma koji su precizirani Granskim kolektivnim ugovorom za oblast uprave i pravosuđa koji je potpisan u februaru 2022. godine, s obzirom da je Spajić 13.decembra izjavio kako Vlada na čijem je čelu, kao i resorno Ministarstvo, podržavajau zahtjeve predstavnika Sindikata prosvjete".

Poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević pitaće premijera da iznese svoj stav o mogućoj realizaciji Sporazuma o dvojnom državljanstvu sa Republikom Srbijom.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pitaće Spajića: "Đe vam je program Evropa sad 2".

"Interes javnosti je da zna zašto ste ih prevarili", naveo je Abazović u obrazloženju.

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović naveo je sjever Crne Gore ima ozbiljan potencijal za privredni razvoj, posebno uoblastima turizma, poljoprivrede i drvoprerade, koji bi mogao da da snažan zamah ukupnoj privredi Crne Gore i uspori i zaustavi demografsko pražnejnje sjevera. On će u poslaničkom pitanju pitati premijera: "Šta Vlada planira da uradi u narednom periodu kako bi se iskoristili razvojni potencijali, dinamizirao razvoj i stvorili bolji uslovi za život i privređivanje na sjeveru Crne Gore, sa akcentom na opštine u kojima žive Bošnjaci, kao što su Rožaje, Flav, Gusinje, Petnjica, Berane, Bijelo Polje i Pljevlja".

U ime poslaničkog kluba SNP-CIVIS Bogdan Božović pitaće Spajića: Koje mjere će Vlada, u trajanju svog mandata, preduzeti kako bi spriječila odliv stanovništva".

“Gospodine premijeru, na osnovu podataka koji su do sada dobijeni, putem popisivanja stanovništva, evidentno je da ćemo u Crnoj Gori imati manji broj stanovnika u odnosu na prethodni popis. Dobijeni podaci se poklapaju sa istraživanjem javnog mjenja, posebno se to odnosi na mlade ljude, koji ne vide perspektivu u našem društvu. To su zaista alarmantni podaci, neophodan je sistemski pristup i konkretan odgovor državnih institucija u što kraćem periodu”, naveo je Božović u obrazloženju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније