Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

14. 01. 2024. 15:10 >> 15:14
13

GRLIĆ - RADMAN

Moguće i da međunarodni sudovi rješavaju pitanje "Jadrana"

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić - Radman kazao je da ta država traži da se školski brod "Jadran" vrati u luku Split a ako se to ne može riješiti dogovorom, kako je naveo, može se razmotriti mogućnost uključivanja međunarodnih sudova.

Što se tiče školskog broda "Jadran" Radman - Grlić je za HRT kazao da je to "hrvatski brod koji se u trenutku raspada bivše države našao na remontu u Tivtu i tu ostao".

"Mi ga smatramo otuđenom imovinom i tražimo da se vrati u matičnu luku Split. Ako to ne možemo riješiti bilateralno i dogovorom, možemo razmotriti mogućnost uključivanja međunarodnih sudova", dodao je Grlić - Radman.

Podsjećamo, ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović trebalo je juče u Tivtu da se sastane sa ministrom odbrane Hrvatske Ivanom Anušićem, ali je taj sastanak otkazan zbog, kako je Anušić rekao, izjava Krapovića o ploči u Morinju i o brodu Jadran.

Krapović je danas u izjavi dostavljenoj Vijestima kazao da je stav Crne Gore da je brod Jadran potpuno legalno i legitimno vlasništvo države i on se, kako je naveo, neće promijeniti.

"Poštovanje prema stavu kolege Anušića je odraz naše posvećenosti dijalogu i razumijevanju među svim državama u regionu. Međutim stav Crne Gore je da je Jadran potpuno legalno i legitimno vlasništvo Crne Gore i on se neće promijeniti”, naveo je Krapović u izjavi dostavljenoj Vijestima.

On je istakao da je njegova odgovornost, kao ministra odbrane, da čuva taj simbol ponosa i istorijskog nasleđa države, koji nadilazi granice materijalnog vlasništva.

“Dijalog i razmjena mišljenja sa našim susjedima su od esencijalnog značaja, te u tom duhu pristupamo svim međunarodnim pitanjima, uključujući i pitanje školskog broda Jadran”, naveo je Krapović, prenosi portal Vijesti.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније