Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ Mina ]

24. 01. 2024. 11:30 >> 11:30
Čitaj mi:

ibrahimović - izetbegović

Budućnost Zapadnog Balkana je u EU

Budućnost Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji (EU) i važno je da sve bošnjačke partije u državama regiona visoko u svojim prioritetima imaju taj cilj, poručeno je sa sastanka predstavnika Bošnjačke stranke (BS) i Stranke demokratske akcije (SDA).

Iz BS-a je saopšteno da se lider te partije Ervin Ibrahimović, zajedno sa saradnicima, u okviru radne posjete Bosni i Hercegovini (BiH) u Sarajevu sastao sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

"Na sastanku, kojem su prisustvovali i potpredsjednik BS-a Damir Gutić, poslanica Kenana Strujić Harbić i šef kabineta predsjednika BS-a Izet Ćorović, razgovarano je o daljem jačanju veza i intenziviranju saradnje predstavnika bošnjačkog naroda iz BiH i Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

U tom kontekstu je, kako su rekli iz BS-a, inicirano kreiranje strategije kao zajedničkog sveobuhvatnog odgovora i pristupa izazovima sa kojima se bošnjački narod suočava u regionu.

Ibrahimović je istakao da je važna dobra saradnja BS-a i SDA i poručio da ga raduju dobri bilateralni odnosi između Crne Gore i BiH.

Na sastanku je naglašeno da je važno snažnije uvezivanje organizacija SDA i BS-a, koje okupljaju mlade i žene, kroz realizaciju zajedničkih projekata.

„Sagovornici su se saglasili da je budućnost regiona u EU i da je važno da sve bošnjačke partije u državama regije visoko u svojim prioritetima imaju taj cilj“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su, osim Izetbegovića, sastanku ispred SDA prisustvovali i potpredsjednik Haris Zahiragić i predsjednik Glavnog odbora Safet Softić.

„Tokom radne posjete BiH, Ibrahimović je imao niz susreta sa istaknutim pojedinacima iz političkog, akademskog, kulturnog i poslovnog života Sarajeva i BiH porijeklom iz Crne Gore“, rekli su iz BS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније