Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal RTCG ]

25. 01. 2024. 15:54 >> 15:56

KRAPOVIĆ - VUČEVIĆ

Neophodno jačati saradnju u mjeri mogućeg

Ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović posjetio je danas Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti gdje je sastao sa predsjednikom CANU, akademikom Draganom K. Vukčevićem, saopšteno je iz ovog resora.

Kako je saopšteno, Krapović i Vukčević razgovarali su o modalitetima saradnje Ministarstva odbrane i CANU.

"Krapović je istakao da postoji dosta tema od zajedničkog interesa, kao i prostora za intenziviranje saradnje u narednom periodu. Sagovornici su se saglasili da razvoj saradnje i njeni potencijali imaju svoje utemeljenje u već potpisanom Sporazumu o međusobnoj saradnji Ministarstva odbrane i CANU", navodi se u saopštenju.

Kako je istaknuto, ti segmenti odnose se na mogućnosti zajedničkog angažmana i inicijativa povodom obilježavanju značajnih jubileja i ličnosti iz crnogorske istorije, na održavanje naučnih skupova i promociju zajedničkih leksikografskih izdanja, ali i na različite oblike promocije našeg kulturnog i istorijskog nasljeđa.

"Na sastanku je bilo riječi i o projektu objavljivanja dokumenata iz Istorijskog arhiva Generalštaba Vojske Italije u Rimu (L’Archivio dell’Ufficio Storico dello Stato Maggiore del Esercito Italiano”), koje je Ministarstvo odbrane Crne Gore ustupilo CANU. Krapović i Vukčević izrazili su apsolutnu spremnost za jačanje saradnje, u sferi zajedničkog interesovanja", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније