Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

27. 01. 2024. 21:55 >> 21:55
3

IVANOVIĆ

"Dijaspora bila i ostala neraskidivi dio Crne Gore"

Drugi dan radnog boravka ministra vanjskih poslova dr Filipa Ivanovića u Njujorku bio je posvećen susretima i razgovorima sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama, saopšteno je iz Vlade.

"Dijaspora je bila i ostala neraskidivi dio Crne Gore. Svi vi koji živite ovdje u SAD-u, ali i cjelokupna dijaspora, važan ste činilac društvenih procesa u našoj zajedničkoj državi. Izuzetan ljudski, intelektualni ali ekonomski potencijal nastojaćemo da dodatno
afirmišemo u narednom periodu“, kazao je ministar.

Izrazio je zadovoljstvo prilikom da sa predstavnicima naših iseljenika, sunarodnicima, sugrađanima i prijateljima iz svih krajeva Crne Gore, razgovara otvoreno i iskreno, sa zajedničkim ciljem – da saradnja sa dijasporom bude što bolja, sadržajnija i kvalitetnija.

"Znam da ste se ovdje ostvarili kao uspješni ljudi u brojnim sferama, a ono na čemu smo vam posebno zahvalni je što niste zaboravili Crnu Goru. Ovdje, večeras, želim posebno da istaknem da ni Crna Gora ne zaboravlja, niti će zaboraviti vas“ poručio je Ivanović.

On je ponovo da je lično, kao resorni ministar, uz kolege u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u SAD-u, ali i Ministarstvu i Vladi, na raspolaganju da sa dijasporom uvijek razgovara otvoreno, o brojnim uspješnim pričama i projektima, ali i mogućim problemima.

"Svima nam je cilj da Crnu Goru učinimo boljom i podstičemo njen dalji razvoj. Vaš doprinos tim procesima je nemjerljiv i posebno vam zahvaljujem na dugogodišnjoj, iskrenoj posvećenosti i doprinosu,“ zaključio je ministar.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније