Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 05. 2014. 08:19 >> 08:24
1

UČESTVUJE NA GLOBSEC-U

Đukanović danas u Bratislavi

Premijer Milo Đukanović boraviće danas u radnoj posjeti Slovačkoj, gdje će učestvovati i na vodećem Forumu za vanjsku politiku i bezbjednost u Centralnoj Evropi – Globalnom forumu bezbjednosti (GLOBSEC), gdje će biti jedan od glavnih govornika.

Đukanović će učestvovati na posebnom panelu „Crna Gora na putu ka evroatlantskoj porodici“. Među učesnicima ovogodišnjeg GLOBSEC-a biće značajan broj premijera, ministara vanjskih poslova i drugih visokih predstavnika iz Evrope i SAD, što će biti prilika za niz bilateralnih susreta.

Crnogorski premijer je prethodna dva dana bio u posjeti Poljskoj gdje je razgovarao sa premijerom Tuskom i učestvovao na Godišnjem sastanku Evropske banke za obnovu i razvoj.

Đukanović će u glavnom gradu Slovačke razgovarati sa premijerom Robertom Ficom. U  fokusu razgovora sa Ficom i potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Miroslavom Lajčakom, pored pitanja bilateralne saradnje, biće i pitanja politika otvorenih vrata NATO i očekivanja Crne Gore od Samita u Velsu, kao i značaj evropskih i evroatlantskih integracija za stabilnost Zapadnog Balkana.

Sjutra će, Ekonomski forum u Slovačkoj Đukanoviću uručiti godišnju nagradu Zlatni Biatec za 2014. godinu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније