Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

21. 02. 2024. 15:15 >> 15:30
1

FORUM MLADIH GP URA

"Protivimo se uvođenju radne nedjelje, uslove rada unaprijeđivati a ne uskraćivati"

Iz Foruma mladih Građanskog pokreta URA poručili su da su protiv ponovnog uvođenja radne nedjelje. Ističu da su od samog starta podržavali ideju o uvođenju neradne nedjelje i u prethodnom periodu više puta jasno i nedvosmileno to i pokazali.

"Uslove rada treba podizati na veći nivo, a ne već stečena prava uskraćivati" poručili su iz Foruma mladih URE.

Oni su napomenuli i da mnoge države Evrope poput Francuske, Njemačke, Austrije, Belgije, Češka, Mađarske, Islanda, Holandije, Španije, Poljske, Velike Britanije, ali i države u kojima turizam ima značajniji udio u privredi poput Grčke i Kipra, su potpuno zabranile rad nedjeljom ili su ga strogo ograničile što ih ne sprečava da ostvaruju značajne prihode. Takođe, dodali su i da ako pogledamo i neka ranija vremena kad su radnici i radnice u našoj državi imali mnogo više slobodnih dana i kad su im prava bila na većem nivou nego što je to danas slučaj da to nije spriječavalo sistem da neometano funkcioniše.

"Ne treba sve uvijek gledati kroz finansijski profit, već u obzir treba uzeti položaj radnika i njihovih porodica jer u uslovima rada se kriju mnogi psihološki faktori koji utiču na nastanak, razvoj i opstanak funkcionalne i zdrave porodice", poručuju mladi URE.

Oni su zaključili, da iako smo imali obećanje da će smanjiti broj radnih sati, Spajićeva Vlada nažalost ne razumije računicu(koja je dokazana), a koja govori da na ekonomski obrt mnogo više utiče zadovoljan i efikasan radnik nego broj radnih dana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније