Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

22. 02. 2024. 14:15 >> 14:27

KOPRIVICA PREDSJEDNIK

Vlada osnovala Savjet za borbu protiv korupcije: Cilj ozdravljenje društva

Vlada Crne Gore osnovala je Savjet za borbu protiv korupcije, a potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica biće na čelu Savjeta. Na današnjoj konferenciji za novinare poručio je im je glavni cilj ozdravljenje društva.

"Vlada je današnjih odlukama pokazala volju da se uhvati u koštac sa korupocijom koja se tolerisala od strane bivših vlasti. Savjet će biti u reprezentativnom sastavu i biće to jedan izuzetan motor i katalizator za ubrzanje EU procesa", poručio je Koprivica. 

Glavni zadatak će im biti, kako je poručio, izrada strategije za borbu protiv korupcije.

"Bićemo odlučni i nepokolebljivi da počistimo sistem od korupcije. Cilj nam je potpuno ozdravljenje od sistema. Vlada ima za njen ključni cvilj učlanjenje u evropsku uniju, sve što radimo usmjereno je na aktivnosti koje se tiču ubrzanju evropskog puta. Svaki atom svoje energije usmjerićemo na ubrzanje evropskih integracija. Pozitivne ocjene na naš račun su i veliki podsticaj regionu", poručio je Koprivica.

Koprivica je na konferenciji poručio da će u ovom tijelu predstavnika imati i Privredna komora Crne Gore, Zajednica opština, ali i civilni sektor.

Iz civilnog sektora biraće se tri predstavnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније