Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Nena Drašković, Radio CG

24. 02. 2024. 15:55 >> 15:58
Čitaj mi:

SO BUDVA

Bez podrške za skraćenje mandata, Kralj vjeruje u dogovor većine

Inicijativa Demokrata o skraćenju mandata Skupštini Opštine Budva ostala je bez podrške, potvrdio je za Radio Crne Gore odbornik Krsto Radović. Smatra da će to dodatno produbiti krizu vlasti u metropoli turizma. U DF-u vjeruju da je moguće prevazići sve nesuglasice i, kako kaže odbornik Nikola Kralj, potpisivanjem Sporazuma napraviti kvalitetan dogovor sa svim koalicionim partnerima. Odbornici opozicije iz redova DPS-a i Ure, pak poručuju da bez skraćenja mandata nema ni rješenja krize, kao i da Demokrate nijesu bile iskrene u toj namjeri jer bi u suprotnom inicijativu uputili svim odborničkim klubovima a ne samo članovima vladajuće većine.

Propala je inicijativa Demokrata o skraćenju mandata Skupštine opštine Budva, potvrđuje odbornik Krsto Radović.

"Niko nije potpisao, nema potrebne većine za skraćenje mandata Opštine Budva i mislim da će to dodatno produbiti kompletnu krizu koja se dešava i haos u gradu treba", kazao je Radulović.

U Demokratskom frontu pak ne misle da je krizu nemoguće riješiti. Kako kaže Nikola Kralj, vjeruju u dogovor.

"Svakako da sam siguran da i pored nekih mimoilaženja u stavovima da možemo da nađemo zajednički jezik i napravimo da zajedno sa svim koalicionim partnerima koji su bili dio liste Milo Božović- Budva na prvom mjestu napravimo jedan kvalitetan dogovor", kazao je Kralj.

Radović pak ističe da je malo vjerovatno da do dogovora može doći.

"Svi građani su imali prilike da vide frakcije koje su unutar Demokratskog fronta, da se tu radi o klasičnoj trgovini i piljarenju da tako kažem političkom, da je to gola borba za fotelje i funkcije i tako da po meni jako teško može izdržati taj neki period", kazao je Radović.

Ni u DPS-u ne vide put za razrješenje krize bez skraćenja mandata opštinskom parlamentu. Odbornik DPS-a Milan Tičić naglašava i da je inicijativa Demokrata bila neiskrena.

"Da smo svi zajedno kao opozicione partije se udružili u toj inicijativi, siguran bi bio dovoljan broj potpisa da se nađe u skupštinskoj proceduri inicijativa za skraćenje mandata. Ovako ostajemo da i dalje slušamo Demokratski front koji iz mjeseca u mjesec, iz nedjelju u nedjelju priča da su blizu dogovora, a vidimo iz samih njihovih izjava i novinskih članaka da su oni sve dalje i dalje od dogovora i da među njima postoji raskol koji je nemoguće prevaziti", kazao je Tičić.

"Očekujemo barem da će toliko biti odgovorni politički subjekti koji vrše vlast i organizovati sastanak svih predsjednika opštinskih odbora koji imaju parlamentarni status u lokalnom parlamentu kako bismo zajedno dogovorili datum koji će u najkraćem roku održati hitna Skupština, a nakon toga i glasavanje skraćenja mandata", dodao je odbornik Ure Krsto Rađenović.

I dok je jasno da je propala inicijativa demokrata o smjeni lokalne vlasti, pritvoreni predsjednik opštine Milo Božović nastavlja da donosi odluke koje se odnose na funkcionisanje lokalne samouprave. Božović je nedavno dao zeleno svjetlo da se iz gradske kase za rad stranaka koje imaju odbornike izdvoji gotovo 380.000 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније