Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

28. 02. 2024. 20:54 >> 21:16
1

POTPREDSJEDNIK VLADE

Đeljošaj: Ko ne poštuje sporazum, sebe će isključiti iz vlasti

Ukoliko Pokret Evropa sad i Demokrate prihvate rekonstrukciju uz nepoštovanje sporazuma i to čak i prije roka u sporazumu, to će biti novi momenat za preispitivanje, poručuje Nik Đeljošaj, potpredsjednik Vlade i predsjednik Albanskog foruma.

On je istakao da je Albanski forum postao dio Vlade kako bi dali doprinos da Crna Gora postane prva naredna članica EU za nekoliko godina.

“Rad Vlade je maksimalno posvećen tom cilju i rezultate imamo i možemo očekivati još više rezultata u narednim mjesecima. Ipak, jučerašnje poruke koje su se čule u Skupštini nijesu dobre za Crnu Goru i naš zapadni put i na takvo postupanje ne smijemo ostati nijemi”, istakao je Đeljošaj.

Kako je poručio, Albanski forum nastaviće da vodi prijicpijelnu politiku i da se bori za Crnu Goru u Evropskoj Uniji.

“Znam kome smeta Crna Gora u EU, nećemo nikako odustati od našeg Evropskog puta, ali ni skloniti se bez “borbe” za te vrijednosti! Spremni smo da tolerišemo različitosti, ali atake na dobrosusjedske odnose nećemo tolerisati, to je jedna od naših najznačajnih tačaka našeg sporazuma. Svako ko ne poštuje sporazum će samog sebe isključiti iz mogućnosti da se isti sprovede, i nećemo imati nikakve obaveze prema sporazumu. Važno je istaći da ga Albanski forum nije nijednim postupanjem prekršio", zaključio je Đeljošaj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније