Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Aleksandra Dubak, TVCG

06. 03. 2024. 07:07 >> 07:07
Čitaj mi:

EVROPSKA AGENDA

Vlast postavila ambiciozne rokove, sve ide po planu

Crna Gora je na evropskom putu izgubila dosta vremena i vlast je sebi zadala ambiciozne rokove i ciljeve koji idu po planu, poručuju iz Vlade.

Da su naredni mjeseci odlučujući za našu zemlju poručio je i ambasador Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten a zajednička saradnja svih unutar sistema je važna za ispunjavanje zadataka, poručuju sagovornici TVCG. Opozicija je spremna da bude konstruktivna, kažu u DPS-u, ali smatraju da vladajuća većina nije ispružila ruku iskreno do kraja.

Naredni mjeseci odlučujući su za Crnu Goru na njenom putu ka Evropskoj uniji, poruka je koju je njemački ambasador Peter Felten poslao svim političkim akterima. Da su svjesni da nemaju vremena za gubljenje i da je prioritet saradnja sa svima, kažu u Vladi.

Da svaku mogućnost i pozitivan znak Evrope treba iskoristiti smatraju i u opoziciji. Oni su spremni na kompromise bez kalkulacija, a to su, kažu, i pokazali.

"Što se tiče same opozicije mislim da smo to pokazali u određenim procesima i dok budemo na bazi reciprociteta imali korektan odnos mislim da najmanji problem može biti odnos opozicije", kaže poslanik DPS-a Mihailo Anđušić.

Nezadovoljni su što na njihovu pruženu ruku nije uzvraćeno istom mjerom.

"Brine odnos od izvršne vlasti prema opoziciji. Pokazali su da oni nijesu spremni da vrate istom mjerom, odbijeno kontrolno saslušanje premijera, i određenih predstavnika izvršne vlasti iako imamo pravo na to", dodao je Anđušić.

Dala je Crna Gora znak da želi u Evropu, ali je i Evropa uzvratila poziv da smo dobrodošli. Nama su ostavili odluku kojom brzinom ćemo do ponuđene stolice.

"Vremena jeste malo, ali mnogi rezultati su se ostvarili. Nije se desilo čudo. Došlo je do intenzivne komunikacije. Odsustvo političke volje je istvremeno bila izgubljena šansa za rezultat", kazao je glavni pregovarač sa EU Predrag Zenović.

Da su svi i spremni da ispune što kažu, uvjeriće nas narednih mjeseci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније