Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal RTCG ]

06. 03. 2024. 11:11 >> 13:11
Čitaj mi:

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Podržan Predlog zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport održao je danas šestu sjednicu na kojoj je podržao Predlog zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju.

 

Poslanik Nikola Rovčanin je, u svojstvu predstavnika predlagača, obrazložio Predlog zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, i istakao da je osnovni razlog za predlaganje ovog zakona uslovljen potrebom da se izađe u susret zahtjevima studenata, u vezi sa čl. 122dž, 122e i 122f Zakona o visokom obrazovanju.

"Naglasio je, da su navedene izmjene predložene sa ciljem da se studentima omogući da pod istim uslovima koji su važili u vrijeme upisa na prvu godinu studija, završe započete studije. Istakao je da će se produžavanjem roka za završetak studija do kraja studijske 2025/2026. godine, izbjeći neprocjenjiva šteta koja bi nastala nemogućnošću završetka studija u do sada predviđenom roku i time bespovratnog gubitka statusa studenata za navedene kategorije, te ogromnog gubitka u vidu truda koji je do sada uložen", saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Nakon rasprave, Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport je, jednoglasno, odlučio da podrži Predlog zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju i predlaže Skupštini Crne Gore da ga usvoji.

"Takođe, Odbor je u prisustvu podnosioca amandmana i predstavnika predlagača zakona, razmotrio amandman na Predlog zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, koji je podnio poslanik Vaso Obradović. Poslanik Vaso Obradović je obrazložio suštinu podnesenog amandmana. Nakon rasprave, Odbor je predložio modifikaciju amandmana, koji je jednoglasno prihvaćen. Sa izmijenjenim amandmanom se saglasio i podnosilac amandmana. Predstavnik predlagača zakona je prihvatio izmijenjeni amandman poslanika Vasa Obradovića, koji shodno članu 150 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore, postaje sastavni dio Predloga zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju i o njemu Skupština posebno ne odlučuje", navodi se u saopštenju.

Ovaj Zakon su podnijeli poslanici: Nikola Rovčanin, Branka Marković, Uglješa Urošević, Vladimir Bakrač, Vaso Obradović, Dejan Đurović, Milun Zogović, Aleksandra Vuković-Kuč, Zoja Bojanić-Lalović, Aleksandra Despotović, Branislav Nenezić, Adrijan Vuksanović i Radinka Ćinćur kao i amandman na Predlog zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, koji je podnio poslanik Vaso Obradović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније