Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

14. 03. 2024. 11:37 >> 11:38
Čitaj mi:

POSLANIK DNP-A

Bojović u Strazburu: Cilj Crne Gore treba da bude fokus ka EU

Poslanik Demokratske narodne partije Vladislav Bojović podnio je amandman na zasijedanju Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) u Evropskom parlamentu u Strazburu.

Kako je saopšteno iz koalicije "Za budućnost Crne Gore", Bojović je podnio amandman na tačku predloženih zaključaka koja je glasila: "Pozdravlja kontinuirano potpuno usklađivanje od strane Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije, uključujući sve sankcije usvojene nakon agresorskog rata Rusije protiv Ukrajine, i podršku međunarodnom poretku zasnovanom na pravilima na nivou Ujedinjenih nacija; očekuje od Vlade da održi svoju posvećenost u ovom smislu; pozdravlja aktivni angažman Crne Gore u misijama i operacijama u okviru zajedničke vanjske i bezbjednosne politike EU, kao što je vojna operacija pomorskih snaga Evropske unije „Atlanta“, kao i u NATO-u i drugim međunarodnim multilateralnim misijama". 

Bojović je predložio da se predloženi zaključak izmijeni i da glasi:

"Pozdravlja kontinuirano potpuno usklađivanje od strane Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije; podržava međunarodni poredak zasnovan na pravilima na nivou Ujedinjenih nacija, i u tom kontekstu osuđuje ugrožavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali i svih drugih država; pozdravlja aktivni angažman Crne Gore u misijama i operacijama u okviru zajedničke vanjske i bezbjednosne politike EU, kao što je vojna operacija pomorskih snaga „Atlanta“, kao i u međunarodnim misijama u okviru Ujedinjenih nacija". 

Bojović je u svom obrazlozloženju ukazao na značaj poštovanja međunarodnog poretka koji je zasnovan na pravilima Ujedinjenih nacija.

"U fokusu Crne Gore treba da bude osvajanje kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji i dobijanje završnih mjerila za zatvaranje pregovora", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније