Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

14. 03. 2024. 14:54 >> 07:19
5
Čitaj mi:

PREMIJER CRNE GORE

Spajić: Demokrate treba da odgovore na pitanje izlaze li iz Vlade

Kandidat ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića nije ispunio uslove za v.d. direktora Uprave policije, Vlada nije u obavezi da izabere za tu funkciju Šaranovićevog kandidata, a ja sam predložio kandidata sa najboljim referencama, poručio je danas na konferenciji za novinare premijer Milojko Spajić.

Komentarišući političku situaciju u državi, premijer je kazao da je, ipak, pitanje za Demokrate da li će ostati u Vladi. 

Upitan šta će se dogoditi u slučaju da Demokrate izađu iz Vlade i ko bi ih eventualno zamijenio, Spajić je odgovorio da je parlamentarna većina stabilna. 

"Nisam dobio nikakve informacije da će se ikakve promjene desiti", poručio je premijer. 

Ukazao je da na političkoj sceni ne postoji nestabilnost.

"Tačno je da su postojale žustre rasprave, ali je to normalno", kazao je Spajić.

Vlada nije obavezna da izabere kandidata kog predlaže ministar

Osvrnuvši se na događaje povodom izbora v.d. UP, Spajić je naveo da Zakon o unutrašnjim poslovima nalaže da Vlada određuje kandidata koji ispunjava uslove.

Na pitanje da li će pokrenuti razrješenje Šaranovića, odgovorio je da do sada nijesu imali nikakve formalne pritužbe.

"Formalne pritužbe nijesmo imali od Šaranovića, pa ni prijave. Ne bih komentarisao dalje", kazao je Spajić.  

Komentarišući izbor v.d. predsjednika policije, kazao je da zakon jasno propisuje da Vlada predloži jednog od kandidata.

"Vlada nije obavezna da izabere kandidata kog predlaže ministar. Predlog ministra unutrašnjih poslova nije imao većinu,  a to nije ništa strašno. Vlada ima ustavnu obavezu da se bavi nacionalnom bezbjednosti države. Komandna odgovornost organa na čijem je čelu direktor policije ekstremno je bitna", zaključio je Spajić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније