Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

15. 03. 2024. 10:55 >> 11:35
2
Čitaj mi:

RAKOČEVIĆ

"Parlament zaključan, opoziciji hoće da zapuše usta"

Poslanik i član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Rakočević, saopštio je da će u skladu sa zakonom uraditi sve da pomognu građanima i državi da izađu iz brloga u kojem se nalaze zbog neodgovornosti parlamentarne većine. Kako je rekao, odgovor će biti institucionalan, ali i vaninstitucionalan kada procijene "da je kap prelila čašu".

Rakočević je na konferenciji za medije rekao da postoje četiri kontrolne inicjative opozije, ali da nijedna nije naišla na zeleno svjetlo da se o njima raspravlja.

"Potrebno je da se opoziciji zapuše usta, a medijima i građanima zatvore oči i uši. To je neodrživo stanje u Crnoj Gori Od najava krivičnih prijava, kršenja zakona premijera i članova vlade i najava Demokrata da će izaći iz Vlade, od ministra unutrašnjih poslova smo sinoć dobili najavu da će se Upravni sud baviti ovim pitanjima. Ministar više nema integritet da objavlja tu funkciju. Isto tako je jasno da premijer neće imati ni moralni ni politički integritet da bude na čelu vlade ako ne zatraži smjenu ministra unutrašnjih poslova, koji ga je optužio da krši zakon", kazao je poslanik DPS-a.

Dodaje da je poruka koja se šalje građanima da vlada bezakonje, i poručuje da je jedini način da se izađe iz političke nestabilnosti da se vrati mandat građanima.

"Jasno je da parlament ne funkcioniše, zaključan je. Naša teza je jasna - postoji politička kriza i nestabilnost u Crnoj Gori, ali nemamo dilemu da će fotelje biti bitnije od građana", rekao je Rakočević.

Poručio je i da će za građane i državu biti bolje da se vanredni izbori dese što prije. 

Ocijenio je da je na posljednoj sjednici Skupštine došlo do flagrantnog kršenja poslovnika nakon što je prekinut rad bez najave kada će se nastaviti.

"Kada ne odgovara da se priča o bruci, tada nema plenuma. Naravno da ćemo učestvovati u radu kada se nastavi rad parlamenta. Postoji procedura kako se stvari odvijaju. Na skuština jeste obavijestila da se plenum prekida, ali nijesmo institucionalno  obaviješteni o nastavku", dodao je Rakočević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније