Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

16. 03. 2024. 13:55 >> 14:34
6
Čitaj mi:

DNP

"Zenović da se bavi onim za šta je izabran, a ne rekonstrukcijom Vlade"

Demokratska narodna partija poziva glavnog pregovarača Crne Gore sa Evropskom unijom Predraga Zenovića da se usredsredi na nadležnosti i poziciju na koju je, kako su kazali, izabran zahvaljujući i njihovoj podršci, a ne da se bavi pitanjem rekonstrukcije Vlade i vremenskim odrednicama.

"Već smo ranije saopštili da ćemo se oko rekonstrukcije Vlade dogovarati isključivo sa premijerom Milojkom Spajićem jer smo sa njim i potpisali koalicioni sporazum. Vjerovatno da je i u našoj partiji bilo razmišljanja da bi na poziciju glavnog pregovarača, trebalo izabrati u profesionalnom smislu, kvalitetniji kadar nego što je gospodin Zenović, ali smo kao koalicioni partneri prihvatili ovo rješenje", kazala je članica GO Demokratske narodne partije Marije Radonjić Ćupić i potpredsjednica Opštine Danilovgrad.

Ona je istakla da Zenovića dobronamjerno savjetuju da se bavi onim za šta je izabran, i da svoje analize postojećih ili novih političkih okvira, ostavi kad bude izašao sa svojom političkom platformom i ponudom za koju će građani glasati.

"Parlamentarna većina je dosadašnjim aktivnostima pokazala ozbiljnost i zrelost koje su dovele do izbora članova Sudskog savjeta, sedmog sudije Ustavnog suda i VDT-a u punom mandatu, tako da se Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila najmanje može odnositi na Skupštinu, a najviše na Vladu koja je i predložila gospodina Zenovića", istakla je Radonjić Ćupić.

Poručuje da bi dobro bilo da se čuje mišljenje Zenovića povodom izbora v.d. direktora policije.

"Uostalom, vođeni posljednjim primjerom izbora v.d. direktora policije, shvatili smo da je vlada tražila mišljenje EK, zato bi dobro bilo da čujemo i mišljenje gospodina Zenovića po ovom pitanju, pošto je on naš glavni pregovarač. Da li čitava procedura i način izbora v.d. direktora policije iskače iz dosadašnjeg okvira o kom slikovito govori Predrag Zenović, ili se samo radi o pejzažnoj pozadini naše evropske slike koja više podsjeća na poligraf nego na razlistalo drveće i majsku mjesečinu", zaključuje Radonjić Ćupić u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније