Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

18. 03. 2024. 17:34 >> 18:05

SPAJIĆ

Većina jedinstvena, Crna Gora partner EU

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da su se efekti programa Evropa sad 2 vidjeli već u februaru, kada su minimalne penzije bile 450 eura. Spajić je poručio i da Evropska unija tretira Crnu Goru kao partnera investirajući u naše projekte i infrastrukturu, pokazujući na taj način da želi da naša država bude dio tako uspješnog projekta.

Odgovorajući na pitanja novinara, Spajić je kazao da mnogi nijesu vjerovali da će se "Evropa sad 2" desiti, da su govorili da je to nemoguća misija, da penzije treba da budu na nivou 170 eura, koliko su bile doskora.

"Ja ne vjerujem u takvu misiju Crne Gore, mislim da je to jedna mizerija, da je 450 eura apsolutni minimum bilo kog ljudskog dostojanstva u Crnoj Gori. Idemo u implementaciju Evrope sad 2 i za radnike, tako da jedva čekamo da vidimo kako će radnici biti zadovoljni našim programom", poručio je on.

Nije želio da komentariše ništa o "Evropi sad 3".

Na pitanje da li misli da će poslanici koalicije "Za budućnost Crne Gore" glasati u parlamentu za zakone potrebne za dobijanje IBAR-a, Spajić je kazao da nema razloga da vjeruje da će se ponašati na bilo kakav drugi način.

"Bili su jako konstruktivni dosad, pozdravljam jednu takvu konstruktivnost i mislim da je cijela većina bila prilično unisona u tome da smo svi dali svoj maksimum da Crna Gora dođe u jako dobru poziciju što se tiče našeg evropskog puta. Jako smo zadovoljni podrškom naših međunarodnih partnera, primarno Evropske unije. Vidite i po rezultatima, za 4-5 mjeseci dobili smo 360 miliona bespovratnih sredstava. Mislim da smo za 30 godina dobili malo više od toga, i to ne bespovratnih sredstava za projekte, nego smo dobijali kao jedna od najsiromašnjih zemalja budžetsku pomoć tada. Sada je potpuno drugačija situacija. EU nas tretira kao partnera i zajednički investira u naše projekte i našu infrastrukturu, jer EU želi da vidi Crnu Goru kao uspješnu državu koja će da se priključi i da bude 28. članica jednog takvog uspješnog projekta", zaključio je Spajić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније