Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

18. 03. 2024. 18:06 >> 18:18
3
Čitaj mi:

PRELIMINARNI REZULTATI

Putin nije omiljen među ruskom dijasporom u Crnoj Gori

Predsjednika Rusije Vladimira Putina glasalo je svega tri odsto glasača sa ruskim državljanstvom u Crnoj Gori, pokazali su preliminarni podaci asocijacije volontera Glasaj u inostranstvu (Golosuй za rubežom).

Po podacima ove asocijacije, Rusi u Crnoj Gori najviše su glasali za Putinovog rivala Vladimira Davankova - čak 65 odsto. 

 

Rusi koji žive u Crnoj Gori čekali su juče u redovima ispred ruske Ambasade u Podgorici da ostvare svoje biračko pravo, na predsjedničkim izborima.

 

Prema podacima asocijacije volontera, pravo glasa u Crnoj Gori imalo je više od 8.300 ruskih državljana.

Putin je očekivano i ubjedljivo pobijedio na izborima u Rusiji, obezbijedivši peti predsjednički mandat.

 

Slična je situacija bila i u Beogradu - 66 odsto Rusa glasalo je za Davankova, a tri odsto za Putina. 

Prema podacima Centralne izborne komisije u Rusiji, Putin je ukupno dobio više od 87 odsto glasova i osvojio je novi mandat koji će mu omogućiti da ostane na vlasti do 2030. godine.

Predsjednički izbori predstavljaju prvi veliki izlazak na birališta u Rusiji otkako je Putin pokrenuo invaziju na susjednu Ukrajinu u februaru 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније